Posted on Hozzászólás most!

Emma Thompson magyar malacokkal

Angliában egyre nagyobb feltűnést keltenek a mangalicák, amikről az ottaniak nem bírják eldönteni, hogy disznók vagy bárányok. Nemrég Emma Thompson oldalán tűnt fel egy mangalica, amikor a színésznő a legújabb filmje premierjén sétált végig a vörös szőnyegen. Azóta az essexi állatkert látogatóit hozza rendszeresen zavarba három szőrös álla, amikről a vendégek nem tudják eldönteni, hogy bárányok vagy disznók.
Buddy, Porche és Margot egy tenyésztési program keretében érkeztek Angliába, és valójában ők is mangalicák. A magyar disznók állítólag közeli rokonai egy brit disznónak, ami 1972-ben kihalt, így az angolok már rég találkozhattak hasonlóval.
„Buddy szőre egészen világosszőke, ezért az emberek többnyire birkának nézik – nyilatkozta Denise Cox, az állatkert oktatási részlegének igazgatója, és hozzátette. – Azért hoztuk ide őket, hogy szaporodjanak, nehogy ez a különleges fajta kihaljon.” Cox szerint Porschén már megfigyelhetők a terhesség első jelei, de még korai lenne biztosat mondani.

Vélemény, hozzászólás?