Posted on Hozzászólás most!

Fábián Anita: Fegyverbe a vadak ellen

Senki sem gondolná a Jóban Rosszban színésznőjéről, hogy jól bánik a fegyverekkel, mint ahogy azt sem, hogy van otthon neki, és engedélye is van hozzá. Fábián Anita (35) ugyanis vadász, évek óta tagja egy vadásztársaságnak. Eleinte csak kijárt a társaság tagjaival, eszébe sem jutott, hogy ő is fegyvert ragadjon és trófeákat gyűjtsön. De aztán annyian mondták neki, hogy ha már mindig ott van, miért nem teszi le a vizsgát, hogy beadta a derekát. – Gondoltam, miért ne! Tényleg állandóan kint voltam a többiekkel, vadat hajtottam nekik, csináltam, amit engedély nélkül is lehetett – mesélte a Blikknek a sorozat Halász Szilviája. – Aztán a tagok unszolására elmentem a tanfolyamra, megtanultam az elméletet, gyakorlatot, letettem a vizsgát. A két puskámat otthon tartom az előírás szerint.
A törékeny színésznő végigjárta a vadásztársaságban a ranglétrát. Egyedüli nőként nem volt könnyű dolga, de átment a pálinkateszten, a hajtáson, mire végül teljes jogú tagként befogadták. Anita bevallja, korábban ő is lőtt nagyvadakra, főleg vaddisznóra, de ma már nem szívesen teszi.
– Nekem a vadászatban az a legjobb dolog, hogy megtanultam tisztelni a jó vadászokat, akik védik a természetet – magyarázta a TV2 sztárja. – Most azt gondolom, nem tudnék megint vadra lőni, de azért évente megújítom az engedélyemet. Ám amikor tehetem, kijárok; imádom az erdő illatát, a beszédes csendet. – írja a Blikk.

Vélemény, hozzászólás?