Posted on Hozzászólás most!

Faith egy karácsonyi sérült kutya története

Ez a kutyus 2002 Karácsonyán három lábbal született. Hátsó két lába egészséges volt, de egyetlen első lába rendellenesen fejlődött, ezért azt amputálni kellett. Születés után, természetesen, nem tudott járni. A kutyát anyja is ellökte magától.
A tulajdonos meg volt róla győződve, hogy a kutya nem fog megmaradni, ezért elhatározta: elaltatja. Közben azonban felbukkant egy hölgy, Jude Stringfellow, aki közölte: ápolásába kívánja venni a kutyát. Eltökélte magát: gondozza őt, és megtanítja járni. Új kutyáját Faith-nek keresztelte el. Jude először egy szörfdeszkára helyezte Faith-t, hadd érezzen mozgásokat. Később kanálra kent édes mogyoróvajjal csábította és jutalmazta a kutyát, ha felállt, és körbe-körbe ugrándozott.
A ház másik kutyája is ösztönösen segíteni kezdte Faith-t a feladatok elvégzésében. Mesébe illő módon, hat hónappal később Faith két hátsó lábára állva járni kezdett, s ugrándozva haladt előre. Az edzést később hóban folytatták, s Faith ma már ugyanolyan magabiztosan jár-kel két lábon – mint a gazdája… Faith ma már imád sétálni. Akármerre mennek, az embereket elbűvöli a két lábon járó kutya látványa.
Faith híre lassanként nemzetközi méretűvé duzzad, történetét több újság és tévéállomás is leközölte. Könyv is készül róla, With a little Faith, Egy csepp hit címmel. Egy ízben majdnem filmszerepet is kapott.
Faith ma már imád sétálni. A történet talán segíthet, ha – látszólag – nehéz helyzetünkben megváltoztatjuk nézőpontukat…

Vélemény, hozzászólás?