Posted on Hozzászólás most!

Fél milliós büntetés állatkínzásért

Pórázon rángatta és többször megrugdosta kutyáját egy férfi Kecskemét főterén. Térfigyelő kamera buktatta le. Pórázon rángatta kutyáját és többször megrugdosta Kecskemét főterén az a férfi, akit a bíróság jogerősen ötszázezer forintra megbüntetett. Az állatkínzót a városban kiépített térfigyelő kamerarendszer buktatta le. A rendőrök látták meg, hogy kínozta az állatot. Az eset még karácsony előtt történt, a bíróság a napokban hozta meg jogerős ítéletét.
A térfigyelő kamera felvételein tökéletesen látszik, ahogy a férfi pórázon rángatta maga után kutyáját, és néhány lépésenként, hol a testébe, hol pedig az állat fejébe rúgott. Kecskemét belvárosát tíz kamera figyeli, ezek felvételei ide, a rendőrség ügyeletére futnak be. Így vették észre a kutyáját kínzó férfit is. A férfi éppen átért a tér túloldalára, amikor a rendőrök igazoltatták. Ellene állatkínzás miatt indítottak eljárást.
„Ez idő alatt kollégáim gondoskodtak róla, hogy a kutya ne maradjon felügyelet nélkül, ezért addig az egyik állatvédő alapítvány gondjaira bízták, kihallgatása után ott vehette át az állatot” – mondta Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A bíróság gyorsított eljárásban hozott ítéletet, fél millió forint bírságot szabott ki rá. Az állatvédők szerint, amióta akár börtönbüntetést is lehet kapni állatkínzásért, azóta az emberek jobban odafigyelnek.
„Pénzbírság esetén jobban elgondolkoznak az emberek, hogy tartsanak állatot vagy sem” – mondta Szabó Attila, a Mentsvár Alapítvány, állatvédelmi őrszolgálat vezetője.
Úgy tudjuk, a főtéren megrugdosott kutyának maradandó sérülései lettek, mégis állatkínzó gazdájánál maradhatott, addig, amíg a jegyző nem dönt elhelyezéséről.

Vélemény, hozzászólás?