Posted on Hozzászólás most!

Felakasztotta a kölyökkutyát egy fára a férfi

Állatkínzás miatt kell felelnie egy jászágói férfinak, aki csütörtökön a település belterületén egy diófára felakasztotta az egyik helybeli kutyáját, és a szerencsétlen jószág el is pusztult.
Az 53 éves férfit gyorsított eljárásban bíróság elé állítják – adta hírül a megyei rendőr-főkapitányság.
– Egy másodpercig sem tagadta tettét az érintett – idézte fel az esetet Jenes Miklós, a Jászágói Polgárőr-egyesület elnöke. – A kiérkező rendőrrel mentünk el a helybéli
férfihez, aki az első kérdésre elismerte, hogy felakasztotta a kutyát.
– Nem tudom, volt e más „bűne” a kiskutyának – folytatta a polgárőr – azonkívül, hogy követte a férfit. Egy alig féléves keverék kölyökkutyáról van szó. Fel sem merült az, hogy megtámadta volna az érintettet, és ezért akasztotta volna fel. Nagy a felháborodás a faluban, mert ilyet nem tesznek a helybéliek.
Mozsár Lászlóné polgármester asszony elmondta, hogy településükön komoly visszhangja volt a történteknek, nagy megütközéssel vették hírül a falu lakói az értelmetlen kegyetlenkedést. A helybéliek együttérzését mutatja, hogy azonnal értesítették a hatóságokat, amikor szembesültek a történtekkel. A kistelepülés békés, gazdálkodó lakói számára elítélendő az ilyen cselekménysorozat.
Az egyik közelben lakó hölgy megkérdezésünkre elmondta, hogy nagyon sajnálja, ami a kiskutyával történt, és felfoghatatlan számára, hogy mi vihet rá embereket arra, hogy bántsanak egy ilyen jószágot. Kérdés persze, hogy milyen ítélet születhet ebben az esetben, milyen megítélés alá kerülhetnek a történtek. A polgárőr-egyesületi elnök elmondása szerint az elkövető egy helybéli családhoz tért be csütörtökön. Majd pedig onnan távozóban szegődött a nyomába az állat.
– Sajnos, az utóbbi időben egyre többször kell hasonló esettel foglalkoznia az alapítványnak – foglalta össze Abonyi Mónika, az egyik megyei állatvédelmi
alapítvány elnöke.

Vélemény, hozzászólás?