Posted on Hozzászólás most!

Felelős állattartásra tanítják a gyerekeket

Egyre nyitottabbak a gyerekek az állatok, az állatvédelem iránt – mondta Oxigén című műsorunkban a Rex Kutyaotthon Alapítvány egyik alapítója. Idei táboruk kiemelt témája az őshonos magyar kutyafajták bemutatása. Itt meghallgathatja.


A Rex Kutyaotthon Alapítvány évek óta fogad nyáron gyermekcsoportokat az Óceánárok utcai Állatszigeten. Ebben az évben kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy megismertessék a kicsikkel az őshonos magyar kutyafajtákat. A résztvevők közelebb kerülhetnek az állatokhoz és megtanulhatják, mit is jelent a felelős állattartás. Király Péter, a szervezet egyik alapítója műsorunkban elmondta: a tapasztalatok szerint a gyerekek rövid idő alatt rendkívül sokat tanulhatnak, ha hatékonyan és szórakoztatóan oktatják őket.
Az idei tábor előzményeként kísérleti jelleggel végigjárták a Dunakanyar és az Ipoly-mente általános iskoláit Verőcétől Bernecebarátiig, ahol a felelős állattartásról, a magyar fajtákról tartottak előadásokat. A gyerekek rajzpályázattal egynapos osztálykirándulást nyerhettek az Állatszigetre, az egyéni meseíró pályázat díjazottjait pedig egy egész hetes táboroztatással jutalmazták.
Albert Luca zoopedagógus hozzátette: minden évben más téma köré szervezik a tábort, azonban mindig figyelnek, hogy ne legyen túl sok a vetítés. Inkább arra törekszenek, hogy szabadidős programokkal, kirándulásokkal, foglalkozásokkal tanítsák a gyerekeket, akik mindvégig állatok közelében nyaralhatnak.

Vélemény, hozzászólás?