Posted on Hozzászólás most!

Felfúvódás a kutyáknál

Hetente többször is felhívnak olyan személyek, akiknek kutyája a felfúvódás áldozata lett. A kutatás elsődleges célja, hogy meghatározza, melyek azok a kockázati tényezők, amelyek ezért az állapotért okolhatók. Mi okozza a felfúvódást?
Nagyon sokan hívnak fel azzal, hogy a kutyájuk felfúvódás áldozata lett. Általában az a feladatom, hogy megértő legyek és biztosítsam a telefonálót arról, hogy semmit sem tudott volna változtatni az incidens megakadályozása érdekében. Jelenlegi ismereteink nem teszik lehetővé számunkra, hogy meghatározzuk azokat a különleges eseményeket, amelyek kiválthatják a betegség heveny fajtáját az arra hajlamos kutyáknál, bár a stressznek egyes formái kétségtelenül okolhatók ezért.
Egyik hosszútávú kutatási céljaink közé tartozik az is, hogy jobban meg tudjuk határozni, mi az, ami a kutya számára stressznek minősül és, hogy megállapítsuk az állatok élettani reakcióit a stresszre. Azonban a kutatás elsődleges célja, hogy meghatározza, egyes kutyák miért hajlamosabbak a felfúvódásra, mint mások, azaz melyek azok a kockázati tényezők, amelyek ezért az állapotért okolhatók. Mindez a kutya testfelépítésének, táplálkozásának, védőoltás történetének tanulmányozásához vezetett, továbbá temperamentumának és személyiségének felméréséhez alkalmas új módszerek bevezetéséhez. A cikk folytatása itt

Vélemény, hozzászólás?