Posted on Hozzászólás most!

Feltört szerver miatt Misina és a Tappancs osztoznak a nyereményen

Péntek dél helyett csak a délután közepén született meg a Szerencsejáték Zrt. által meghirdetett, „Állati sztárok” néven futó verseny eredménye, melynek élbolyában a pécsi Misina Természet-és Állatvédő Egyesület, valamint a szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány tanyázott. A nap folyamán feltörték a szervert, a szavazás megbénult egy időre, a Szerencsejáték Zrt. ezért úgy döntött, a két éllovas együtt osztozhat majd a nyereményen.
Péntek délután dőlt el, hogy a nyeremény fele-fele alapon gazdagítja majd a Misina és a Tappancs kasszáját. A döntés annak tükrében vett fordulatot, hogy a Szerencsejáték Zrt. által meghirdetett versenyben péntek délelőtt egy időre leállt a szavazás.
– Alapos kivizsgálás után szakértőink megállapították, hogy külső támadás akadályozta meg a meghirdetett szavazás folyamatosságát – mondta a Pécsi Újság.hu-nak Mészáros Zsuzsanna a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs menedzsere. – A támadó nem érte el célját, biztonsági rendszerünk ugyanis nem engedte a szavazatok állásának befolyásolását, azonban a rendszert annyira leterhelte, hogy többször hosszú időre lehetetlenné tette a voksolást. A fentiek miatt úgy döntöttünk, hogy a szabályzatban foglalt zárási időpont – 12:00 – helyett korábban, a probléma észlelését követően lezárjuk a rendszert.
A nem várt helyzet miatt a méltányosság jegyében a Szerencsejáték Zrt. azt a döntést hozta, hogy mindkét szervezetet győztesnek nyilvánítja, így az Állati Sztárok sorsjegy majdani bevételéből származó támogatást a Misina és a Tappancs között egyenlő arányban osztja meg.
A szavazók és a két egyesület a jó teljesítmény miatt már korábban is jelezték, hogy számukra ez az opció is elfogadható, akkor viszont a cég döntéshozói nem hajlottak erre. A Misina péntek délelőtti vezetőségi ülésén ezért arról határoztak, ha övék a fődíj, mindenképpen megfelezik azt a szegediekkel, hiszen az utolsó órákban is felváltva vezettek egy-két szavazattal.
Bár versenyről volt szó, a két állatvédő szervezet jó viszonyban áll egymással, érdekeik nem ütköznek.
– A pénz csak az egyik oldala a versenynek, a másik pedig az a példaértékű összefogás, amely a szavazásnak köszönhetően létrejött, hiszen ez mindannyiunk nemes ügye – tért ki a lényegre Farkas Tamás.
A Misina Állatmenhelyen minden fillérnek megvan a helye, Farkas elmondása szerint a menhelyi kutyák életkörülményeinek javítása élvez prioritást, de az összeg konkretizálása után folytatnak csak megbeszéléseket arról, mit és hová csoportosítanak át a nyereményből.
Az „Állati sztárok” versenyébe Magyarország állatmenhelyei és állatvédő egyesületei nevezhettek, a két legjobbnak szinte a kezdetektől a Tappancs és a Misina bizonyult a támogatók szavazatai alapján.
A Szerencsejáték Zrt. versenyének fődíja több millió forint, amelyek alapját a cég által kibocsátott sorsjegyek adják. Vagyis a sorsjegyekből befolyt összeg 1 százalékát a két menhely állatai kapják – a summa jó esetben akár tízmillió is lehet. Forrás: Pécsiújság.hu

Vélemény, hozzászólás?