Posted on Hozzászólás most!

Felvásárolják a kóbor kutyákat, aztán megeszik őket

Több keleti romatelepen is pár centért vásárolják fel a kóbor kutyákat, hogy aztán megfőzzék és megegyék az állatokat – derítették ki a szlovákiai állatvédő szervezetek.
Mária Sliacka, a Sloboda zvierat állatvédő szervezet felügyelőjének információi szerint több keleti, Poprád környéki romatelepen, Ötösbányán (Rudnany), Korompán vagy Zsigrán (Zehra) is szokássá vált a szervezet által kasztrált kóbor állatok felvásárlása, ellopása. „Ez egy óriási kár, ha eladják a kasztrált kutyákat. Nem akarjuk, hogy feleslegesen dobjunk ki pénzt ilyen dolgokra, kiderítjük, ki vásárolja fel az állatokat és mit tesz velük” – jelentette ki Sliacka a Korzár napilapnak.
A környékbeli lakosok információi szerint többen is akadnak, akik jó pénzért eladják kutyájukat. Az ötösbányai községi rendőrök megerősítették, hogy gyakran találnak a helyi romatelepek környékén maradványokat az állatokból, közvetlen bizonyítékuk nincs az elkövetők ellen.
A Korzár információi szerint előfordul, hogy malacok módjára, nyárson sütik meg a kutyákat. Egy megkérdezett helybéli rendőr saját maga is megerősítette, hogy látta, amint egy kutyát szőröstül sütöttek meg, majd úgy vágták szét. Szlovákiában egyébként a kutyák kínzását és a kutyahús fogyasztását is büntetik – előbbi bűncselekményért fél-három éves börtönbüntetés szabható ki, utóbbi fogyasztását higiéniai szempontok miatt tiltották be. Forrás MNO.hu

Vélemény, hozzászólás?