Posted on Hozzászólás most!

Féreghajtózás és fürdetés, mint a strandon Pakson!

Fáradt vagyok, nem is tudom hol áll a fejem.. Rettenetesen kemény napunk volt a paksi menhelyen. Elképzelhetetlen és leírhatatlan, de megpróbálom.kicsi kutyus várja gazdiját
Erzsike néniéknek minden nap ilyen fárasztó. Ő a telepvezető kinek szíve-lelke benne van, az egész élete. Nekünk ez egy nap volt,és bár megyünk még vissza, de ő az aki nap mint nap foglalkozik a kutyákkal. Több száz kutya között vannak olyanok,akikkel egyedileg kell foglalkozni, fejből diktálta melyik kutyának mi a neve, adatokat róluk.
Reggel 9 órakor volt a találkozó Dunaújvárosban. Elindultunk 20 ampulla Neostomosannal és 150 kg kutyatáppal. Egyszerűnek hangzik ilyen röviden, igaz? Pedig nem volt az, most 21.00 óra. A telepen dolgozó Ferire is szükség volt, a kutyákat vele tudtuk pórázra kötni, a fényképeket hivatásos fotós Ónodi Zoltán csinálta, a lelket János gyerekkori barátom tartotta bennem és vette át a munkát, amikor pihentem.  Amikor tudott adatokat gyűjtött, ami nem egyszerű, hiszen nagyon sok kutya van és nem láttak még pórázt sem.  Zoli igyekezett vizet hordani és fényképezni. Igazából az keringett a fejünkben, hogy miért csak hárman vagyunk, milyen ember az, aki kidobja kutyáját és hogy lehetnek ilyen szép kutyák egy menhelyen?
Önként vittünk a kutyáknak vacsorát, a bolhák ellen ampullát és csináltuk egész nap, mentünk, jöttünk, fáradtan, de ma is úgy éreztem szükség van ránk. Egy kedves hölgynek Szűts Katalinnak köszönhetően kétszáz féregtelenítő tablettát is kiosztottunk. A kutyákért csináljuk és gazdát is fogunk keresni.  Nem csak ránk volna szükség, minden állatszerető emberre. Elkeserítő, hogy nem volt ott más.
Reggel 10.00 órától este 18.00 óráig fürdettünk, adatokat gyűjtöttünk és fényképeztünk.  Az eredmény kb. 100 kutya lefürdetése és 150 féregtelenítése. Persze a vacsorát se felejtsük el, mert ma csak azért ettek, mert ma vittünk! Állatvédők, hol vagytok? Holnap sem lesz vasárnapi vacsi, mert nincs mit enniük!
Gazdájuk sem lesz, ha nem segítetek  találni!
Emberek, együtt lesz megoldás, egy zseni sem egyedül talált fel dolgokat és lett híres!

Az ember az egyetlen élőlény, aki uralkodik ösztönein, szervezeteket képes létrehozni!

Az ellátásukhoz nagy segítségre van szükség, szeretetre pedig minden élőlénynek!

Vélemény, hozzászólás?