Posted on 1 hozzászólás

Fiatalok döglött állattal pózolnak közösségi oldalakon

Sokféle fura mánia dúl manapság az internetező fiatalok körében a közösségi oldalakon. Ilyen őrület a meztelen vagy pornográf képek készítése és küldözgetése (sexting). Aztán ott van a hajléktalan emberekke fotózkodás és e felvételek megosztása közösségi oldalakon. Ám emellett egyre terjed egy igazán gyomorforgató trend is: a kimúlt állatokkal pózolás. A beteges vagányság szellemében mind többen fényképezkednek elgázolt vagy természetes halállal elpusztult macskákkal, kutyákkal, madarakkal, és e fotókat büszkén megosztják személyes lapjukon a netes közösséggel.
A legdurvább, hogy akad olyan kép is, amely egyenesen arra utal: maguk a készítők lőtték le azt a macskát, amit aztán lefotóztak. Az ilyesmi láttán a képeket közzétevő internetes oldalon is hatalmas a felháborodás, a hozzászólók sem fogják vissza magukat. “Öt éve foglalkozom a világhálón megjelenő efféle brutális tartalmakkal” – mondta Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kuratóriumi tagja. – Akkor jelent meg az első, nagy botrányt kavart, állatkínzós videó, és amit akkor vártam, az bekövetkezett: menő lett ez a szörnyű dolog. – Jó volna, ha ilyen tartalmak ellen fel lehetne lépni. De amíg ez nincs, addig miért csodálkoznánk azon, hogy példás tanulmányi eredményeikre hivatkozva az ügyészség vádat sem emelt azok ellen a pécsi fiatalok ellen, akik tavaly nyáron macskákat végeztek ki brutálisan, majd feltették a netre a filmet? – tette fel a kérdést az állatvédő.
A pszichológus szerint ez a jelenség túlmehet az extremitáson. – A fiatalokat alapvetően az extrém megmutatkozási vágy éppúgy sarkallhatja, mint az izgalom – mondta dr. Hang András. – Az viszont már komolyabb problémára, utal, ha valaki pusztító vágyának kiéléseképpen maga is öli meg az állatokat.

1 thought on “Fiatalok döglött állattal pózolnak közösségi oldalakon

  1. […] egyre több olyan fotóval találkozhattunk a világhálón, ahol kamaszok vagy meglett felnőttek pózolnak elhullott állatokkal, de olyanok is szép számmal akadnak, akik felvállalva tettüket kérkedve hirdetik, hogy bizony […]

Vélemény, hozzászólás?