Posted on Hozzászólás most!

Fogadjon örökbe vörösiszapból kimentett állatokat!

Állatok tucatjait mentették ki az október 4-ei, kolontári vörösiszap- katasztrófa helyszínéről. Az otthon nélkül maradt kutyák, macskák új gazdáikat várják a hétvégén a Rex Állatszigeten.
Bár még 17 ember is ápolásra szorul azok közül, akik hazánk történelmének legszörnyűbb katasztrófájában, a kolontári vörösiszap-árban sérültek meg, egyre kevesebb szó esik az állatokról, akik gazdáikhoz hasonlóan – ha nem még jobban – megszenvedték a maró vegyi anyag pusztítását.

Kolontárra azonnal megérkeztek az állatvédők, többtucatnyi kutyának és macskának kerestek ideiglenes otthont. Legtöbbjük bőrkárosodást, égési sérüléseket szenvedett. Mára sikerült őket rendbe hozni, de csak kevés állatot várnak haza gazdáik, akik maguk sem tudják, hogyan kezdjenek új életet.
“A Rex Állatszigeten a hétvégén olyan kutyák, macskák keresnek új gazdát, amelyeket pokoli kínok közül mentettünk ki Kolontáron és Devecseren” – mondta a Király Péter, az alapítvány vezetője, aki reméli, a testileg-lelkileg helyrehozott állatok olyan gazdákhoz kerülnek, akik mellett elfelejthetik az átélt borzalmakat.
Az örökbefogadás nem ingyenes. Macskáknál 4.000 Ft, kutyáknál: “Azért, hogy jövőben az Alapítványhoz kerülő állatok is hasonló ellátásban részesüljenek, kérjük, hogy kutya örökbefogadása esetén 8.000 Ft felajánlásával járuljon hozzá a rendszer további működéséhez.”

Vélemény, hozzászólás?