Posted on Hozzászólás most!

Fröccsért gyötörték meg a kutyát a kegyetlen állatkínzók

Fröccsért gyötörték meg Picurt a kegyetlen bucsai állatkínzók! Légpuskával többször fejen lőtt, egy 1,7 méteres vascsővel célzottan, brutális kegyetlenséggel ütlegelt egy láncra vert kutyát két bucsai férfi március 13-án. Az állatkínzókat csütörtökön a Szeghalmi Városi Bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.
A mintegy egy méter hosszúságú láncra vert, fekete színű keverék kutyát 1,7 méter hosszú, 6 centiméter átmérőjű vascsővel verte s egy kölcsönkért légfegyverrel pedig többször rálőtt a 40 esztendős B. István és 32 éves társa, P. László. A két férfit a budapesti 38 éves K. József Károly bízta meg, hogy bucsai barátnője, Ady Endre utcai portájáról „tüntessék el a kutyát”.
— Az I. rendű vádlott B. Istvánt, illetve a II. rendű P. Lászlót társtettesként, a III. rendű vádlott K. Józsefet pedig felbújtóként, állatnak különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás bűntettével vádolja a Szeghalmi Városi Ügyészség — hangsúlyozta a vádat ismertető Gajdáné dr. Fehér Ildikó.
A városi vezető ügyész ismertetéséből kiderült: B. István és P. László március 13-án késő délután, 16-17 óra között Bucsán a Liget kocsmában italozott. Ide érkezett meg K. József, aki azzal bízta meg a két férfit, hogy barátnője, K. Gyöngyi udvaráról „tüntessék el” a Picur névre hallgató, fekete színű, közepes termetű keverék kutyát. K. József ekkor egy-egy fröccsöt fizetett a két férfinak.
Ezt követően B. István elment M. János helyi lakoshoz s kölcsönkérte tőle magyar gyártmányú légfegyverét, illetve négy öt lövedéket is kapott. A vádlottak K. Gyöngyi udvarán ütlegelni, verni kezdték a kutyát s fejében később az állatorvos két légfegyver lövedéket is talált. A bántalmazás következtében a kutya sok sérülést szenvedett. Több foga kitört, jobb oldalon eltört az állkapcsa, szemtájékán, szájában vérömlenyek, duzzanatok keletkeztek, több sebből vérzett.
A bíróságon az I., illetve II. rendű vádlott elismerte bűnösségét, igaz B. István már úgy nyilatkozott, hogy célba szerettek volna lőni, azért kérte el a légfegyvert. A kutyával pedig azt tervezték, elviszik a falu szélére s ott útjára engedik. Elmondása szerint a láncával a kerítésre feltekeredett kutya nekitámadt P. Lászlónak s ő ekkor bepánikolt, ezért lőtt a kutyába. P. László viszont már azt mondta, társa mielőtt a kutyába lőtt volna azelőtt szólt neki, hogy álljon félre a házőrző közeléből – írja a Beol.hu

Vélemény, hozzászólás?