Posted on Hozzászólás most!

Gazdit szeretnének karácsonyra a menhelyi kutyák

Karácsonyra sokan ajándékoznak kiskutyát gyereknek, szeretteiknek. A menhelyek, állatvédelmi szervezetek tele vannak gazdára váró ebekkel, akikért ráadásul nem is kell fizetni, oltva, féregtelenítve és chippel ellátva adják örökbe őket.
Ezek az ebek már egyszer megismerték, hogy milyen is családban élni. Sokkal ragaszko-dóbbak tudnak lenni társaiknál, hisz’ érzik, hogy aki örökbe fogadta őket, egy új, boldogabb életet biztosít számukra.
– Kevesen tudják, hogy a bekerült állatok kétharmadát maguk a gazdák hozzák ide, mert megunták őket, vagy nem kívánják orvosi kezelésük költségeit vállalni. Persze szeretnénk, hogy ha ezek az állatok szerető gazdihoz kerüljenek, ráadásul az új ebadó alól az állatvédelmi szervezettől, és az állatmenhelyekről befogadott kutyák mentesülnek. Egy jó tanáccsal szolgálnék: ne adjunk kutyát ajándékba megbeszélés nélkül, ne ezzel szerezzünk meglepetést, hiszen nem tudhatjuk, a megajándékozott hogyan tud gondoskodni a kutyusról.
A kutya örökbe-fogadását az egész családnak közösen kell eldöntenie. Az Ebrendészet Telepe nem vidám hely, nem könnyed hétvégi program, még akkor sem, ha az állattartás körülményei az évek során folyamatosan javulnak. Ennek ellenére ki kell ide jönni, hogy a saját szemével lássa a leendő gazdi, melyek azok a kutyák, akiknek a legnagyobb szüksége van a segítségre – tanácsolta az Illatos úti ebtelep lakóit felkaroló Vigyél haza Alapítvány elnöke, Óvári András. Polesz Anita, Blikk.hu

Vélemény, hozzászólás?