Posted on Hozzászólás most!

Gereblyével ütik agyon a csibéket

Az eleségnek szánt szárnyasokkal is méltó módon kell bánni – véli a civil ombudsman.
Kőszeg: Iszonyatos kínlódások közepette töltik utolsó óráikat azok a naposcsibék, amelyeket a Kőszegi Arborétum ragadozó madarainak szánnak eleségül. A Blikk birtokába jutott, rejtett kamerás felvétel tanúsága szerint a néhány napos, pihés csöppségek rekeszekbe zsúfolva, teherautón érkeznek az arborétumba, ahol a gondozók a platón állva hajigálják le az élő állatokkal tömött ládákat. Sok apróság már ekkor elpusztul. A túlélők kínjukban halott társaik húsát csipegetik, míg végül a gondozók egy gereblyével agyonütik azokat a kiscsirkéket, amelyek küzdenek az életben maradásért.
A megdöbbentő képsorokat egy volt gondozó készítette, aki nem akarta továbbra is nézni a felesleges állatkínzást.
– Tudtam, hogy senki sem hinné el nekem, hogy egy arborétumban ennyire nem tisztelik a védtelen életeket – mondta a neve elhallgatását kérő volt dolgozó. – Azért készítettem a felvételeket, hogy legyen bizonyíték. A férfi a felvételeket elvitte a szolnoki Csillagszem Állatvédelmi Alapítványhoz.
– A feljelentést már megírtam és postáztam – közölte Abonyi Mónika, a menhely elnöknője. – Senkinek sincs joga így bánni egy élőlénnyel.
Ezzel egyetért a civil állatvédelmi ombudsman, dr. Czerny Róbert is.
– Magam is szoktam solymászkodni, így jól tudom, hogy a ragadozó madarak naposcsibét kapnak eleségül – közölte az ombudsman. – De ez állatkínzásnak minősül.
A Kőszegi Arborétumot felügyelő Őrségi Nemzeti Park igazgatója, dr. Markovics Tibor lapunktól értesült az esetről.
– Kétségbe vagyok esve, ha ez valóban így van! – fakadt ki Markovics. – Azonnal vizsgálatot indítunk! (Forrás: Blikk)
A videó leírása: Iszonyatos kínlódások közepette töltik utolsó óráikat azok a naposcsibék, amelyeket a Kőszegi Arborétum ragadozó madarainak szánnak eleségül. A Blikk birtokába jutott, rejtett kamerás felvétel tanúsága szerint a néhány napos, pihés csöppségeket gereblyével ütik agyon.

Vélemény, hozzászólás?