Posted on Hozzászólás most!

Gyászol az állatkert

Ráncos öreg hölgy és igazi dörzsölt alak volt: Európa legöregebb elefántja jobblétre szenderült a stuttgarti Wilhelma állatkertben.
A Vilja nevű, 61 éves elefánttehénnek összeomlott a vérkeringése. A látogatók vették észre, hogy szombaton hirtelen összecsuklott az ormányosok kifutójában, majd belecsúszott a kifutó árkába. A kimúlt indiai elefánt kiemelésénél a tűzoltóság is segédkezett.
“Bár nagyon szomorúak vagyunk, abban legalább biztosak lehetünk, hogy Viljának nem kellett sokat szenvednie” – mondta Dieter Jauch, az állatkert igazgatója.
Volker Scholl gondozó elmondása szerint az elefántmatróna a halála előtti napokban nem mutatta betegség vagy különösebb gyengeség jeleit. Jóllehet folyamatosan leépült, de az utóbbi napokban állapotához képest szokatlanul fitt és mozgékony volt. Szombat délelőtt még bőségesen megszórta magát hűsítő iszappal.
Vilja a stuttgarti állatkert közönségkedvence volt. Senki sem tudta pontosan, hogy az elefánthölgy mikor született. Egy dolog azonban biztos: amikor 1952-ben Stuttgartba került mint a Wilhelma első emlőse, legalább hároméves volt. Amikor 2008-ban árokba zuhant és horzsolásokkal megúszta a balesetet, az illetékesek úgy döntöttek, hogy azontúl azt a napot ünneplik meg születésnapjaként.

Vélemény, hozzászólás?