Posted on Hozzászólás most!

Hagyták éhen veszni a lovat!

Öcsödön halálra éheztették a lovat, majd kihívták az állatvédőket, hogy szállítsák el a tetemet.
Az amúgy egészséges életerős ló az állatmenhely munkatársainak szeme láttára vívta meg haláltusáját.
– Amíg élek, kísérteni fog ez az emlék- mondta még mindig a történtek hatása alatt Abonyi Mónika, a Csillagszem Állatmenhely vezetője. – A tulajdonos azzal hívott fel minket, hogy szeretnének felajánlani nekünk egy lovat, csak oldjuk meg az elszállítását.
Mónikának rossz sejtelme támadt: attól tartott, hogy az állat haldoklik, és a gazda szeretné megúszni a tetem amúgy költséges elszállítását. Sajnos félelme beigazolódott. Mónika zokogva idézte fel a szörnyűséget.
– Szegény pacikám olyan sovány volt, amilyet még életembe nem láttam: a bőre szó szerint ráaszalódott a csontjára. Az éhségtől összeesett és már nem volt ereje felállni. Amire a gazdái végre kihívtak minket, a lovacska már 24 órája feküdt, ez pedig végzetes volt. A mozdulatlan tengődő állat belső szervei összenyomódtak, a keringése leállt, és a folyamat már visszafordíthatatlan volt. Nem tehettünk mást, csak simogattuk beszéltünk hozzá, hisz a kedves gondoskodásban sohasem lehetett része azelőtt. Mellette maradtunk, amíg szép csendesen elszenvedett. Ott zokogtunk a teteme felett. Ha csak néhány órával előbb tudtunk volna róla, a pompás állatnak nem kellett volna ilyen nyomorúságos körülmények között végeznie. Egészségesen és boldogan nyargalászhatna a mezőkön nem érdemelte ezt a gyalázatos véget.
A menhely munkatársai feljelentést tettek a tulajdonos ellen, ám a nyomozás még sokáig elhúzódhat, mert a hazánkban érvényes törvények nem biztos, hogy állatkínzásnak nyilvánítják az esetet, az pedig szinte biztos, hogy a ló hidegvérű gyilkosa letöltendő börtön nélkül megússza végül iszonyú tettét.

Vélemény, hozzászólás?