Posted on Hozzászólás most!

Hajtóvadászat az állatkínzós videó miatt

A macskát kukába dobó nő, és a kiskutyákat folyóba dobáló lány után egy minden eddiginél szörnyűbb videó okozott felháborodást a netezők között. Már keresik a készítőjét.
A videón egy lány látható, amint egy kölyöknyuszival kedveskedik, majd rátesz egy üveglapot és ráül a nyúlra – szerencsétlen nyuszi természetesen elpusztul, a lány pedig, az eseményt megtekintő barátnőivel együtt nevet az állatkínzáson.
A három kínai lány szecsuáni dialektusban beszél, és vélhetően Csengdu környékén élnek. A videón látszik, hogy előre megfontolt, eltervezett módon, szinte forgatókönyv szerint végzi ki a lány az alig néhány hetes nyuszit. A több perces videó elején még látszólag csak játszik vele, a sokkoló rész valahol két perc táján kezdődik, mikor ráteszi az üveglapot, ráül, majd azt mondja: „A koponyájára ültem…vajon tudja, hogy rajta ülök?” Ezalatt hallatszik az állat csontjainak ropogása.
3 és fél perc környékén a lány még dúdoni is kezd, és ismét ráül a lapra, lábait felemelve pedig azt mondja „most a teljes testsúlyomat használom!” A videó alig pár órája került fel a YouTube-ra, és a kínai netezők közössége mellett (akik számára a YouTube hivatalosan le van tiltva) a nyugati világot is hajtóvadászatra szólítja fel: a cél a kegyetlen állatkínzó kinyomozása, aki remélhetőleg végül büntetését is elnyeri.
Aki erős idegzetű, a videót itt megtekintheti.
A hírt – ha lehetséges – még szörnyűbbé teszi a YouTube-videót feltöltő felhasználó értesülése: szerinte ugyanis a lányok egy olyan csoport tagjai, akik üzleti célokból készítenek ilyen videókat: kölyök nyulakat, macskákat, kutyákat, tengerimalacokat zúznak szét ezzel a módszerrel, az elkészült videókat pedig pénzért árulják. A feltöltő értesülése szerint Kínában ez bevett dolog, mivel semmilyen törvény nem védi az állatok jogait.
Nemrég hatalmas felháborodást okozott két, ennél jóval enyhébb eset: egy angol nő, aki a kukába tette szomszédja macskáját, valamint egy szerb lány, aki a nemkívánatos kiskutyáktól szabadult meg úgy, hogy a folyóba dobálta őket. Bár mindkét akció szörnyű, az ok nélküli, élvezettel elkövetett állatkínzás messze túltesz ezeken. Forrás: Technet, Beforeitsnews.

Vélemény, hozzászólás?