Posted on 1 hozzászólás

Halálos kutyatámadás

Kibírhatatlan ez a fájdalom! Amikor a lányom Gizi zokogva a nyakamba borult, és mesélte, mi történt, el sem hittem. Tudom, mit mondott, de a szavak értelme nem jutott el az agyamig. Az nem lehet, hogy az én egyetlen kisunokám meghaljon – zokogott Sz.-A. Anna, annak a kisfiúnak, H. Dávidnak (†6) a nagymamája, akit vasárnap este egy németjuhász mart halálra.
A nagymama még a tragédia másnapján is alig tudta felfogni, hogy a mindig vidám, mosolygós kisfiú nincs többé. A dühtől és a fájdalomtól felduzzadt szemekkel, kábán botorkál a ház körül. Abban a kertben, amiben Dávid pár nappal korábban még önfeledten játszott.
– Biztos azt hitte azokra a dögökre, hogy olyan szelídek, mint az én kiskutyám – folytatta Anna, hozzátéve: lánya és a fiú édesapja H. Attila (35) már több mint egy éve elváltak, az apánál azért csak ritkán volt a fiú.
A kisfiú a tragikus napon édesapjával rokonlátogatóban volt Noszlopon, a férfi öccsééknél. Dávid valószínűleg unta magát a házban, ezért az esős idő ellenére kikéredzkedett a kertbe. A kisfiú többször is találkozott már nagybátyja H. István (31) kutyáival, így az apa nyugodt szívvel engedte ki a kertbe Dávidot.
– Soha egy hangját sem lehetett hallani azoknak a kutyáknak. Most azonban a szuka tüzelt, Dávid pedig azzal akart játszani – magyarázta az egyik szomszéd. Az 5 éves kan azonban nem játéknak vélte a kisfiú közeledését, s rátámadt a gyermekre. Úgy tudjuk, már az első harapás az óvodás fiúcska nyakát érte, ezért fordulhatott elő, hogy sem a rokonok, sem a szomszédok nem hallhatták segítségkérő sikolyát.
A felbőszült állat azonban ekkor sem hagyta abba  – több egyenként is életveszélyes sérülést okozott a fiú aprócska testén. A légcsövét szinte az első harapásával teljesen tönkretette, a fejét és a kicsi arcát, pedig a felismerhetetlenségig széttépte. Édesapja pár perccel később több tíz méterrel a ház mögött talált rá a vérbefagyott gyermekre. Dávidot a mentők sem tudták újraéleszteni.
– Két mentőautó robogott a gyermekhez, de olyan súlyos sérülései voltak, hogy már a helyszínen látszott, semmit nem tudnak tenni érte a kollégák. Fél óráig próbálták visszahozni az életbe – magyarázta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.
– Az apa és a rokonok a házban voltak a baleset idején. A rendőrség vizsgálja az apa és a kutya gazdájának büntetőjogi felelősségét is. Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indítottunk eljárást – mondta Frankó Marianna, Veszprém megyei rendőrségi szóvivő.
A német juhászkutyáról gazdája azonnal lemondott, jelenleg az ajkai gyepmesteri telepen várja, hogy döntsenek sorsa felől.
– A jelenlegi törvények értelmében több mint valószínű, hogy örökre elaltatják a kutyát szörnyű tette miatt – mondta a telep egyik alkalmazottja. Forrás: Blikk.hu

1 thought on “Halálos kutyatámadás

 1. általános iskolában lehetne már oktatni a környezetünkbe élő társállatok viselkedését, természetes szükségleteit és igényeiknek megfelelő, felelősségteljes tartásukat
  a megfelelő információk eljuttatása társadalmi és politikai felelősség (a tájékoztatás után akár jogosítványhoz lehetne kötni a kutyatartást)-gyermekeink semmit sem tudnak a környezetük élővilágáról, fogalmuk sincs, hogyan közelítsenek egy ragadozó állathoz
  szülői és kutyatartói felelősség pedig a gyermek és kutya megfelelő szocializációja és nevelése!
  alapszabály, hogy felügyelet nélkül nem hagyunk magára egy gyermeket kutya mellett egy percre sem!
  ebben az esetben sem a kutya volt a hibás, mégis elsőként büntetik azt az állatot amely ösztönei szerint cselekedett -ez az érintett emberekről egyáltalán nem mondható el.
  A kutya bármikor újraszocializálható és rehabilitálható bármilyen viselkedészavara is van (ha egy domináns kan megvédi a tüzelő szukáját -ez még viselkedészavarnak sem mondható, normális reakció egy ragadozótól ilyen fenyegetett helyzetben amikor egy gyermek üldözi a szukát)
  apu meg az öccse mehet a börtönbe a kutyát meg kivégzik….ettől semmi sem fog változni! az emberek oktatásával, szocializálásával a természet, környezetünk tiszteletével és megbecsülésével senki nem foglalkozik… pedig a megfelelő információk eljutattása az emberekhez lehet csak a megoldás!

Vélemény, hozzászólás?