Posted on 2 hozzászólás

Halálra éheztették a kutyát

Még a sokat próbál állatvédőket is borzasztóan megviselte a valaha csodaszép és hatalmas német dog iszonyú tragédiája. A kutyát gazdái addig éheztették, amíg bele nem halt.
– Telefonon értesítettek bennünket, hogy egy csonttá soványodott kutyát tartanak az egyik ház kertjében – mesélte zaklatottan Abonyi Mónika, a Csillagszem Állatkuckó vezetője. – Azonnal kimentünk a megadott címre, ám nem láttunk kutyát a kertben. Amikor megkérdeztük az ott lakó asszonytól, van-e kutyája, egy 3 hónap körüli pitbull kölyköt mutatott, amelyik a lakásban heverészett.
A nő elismerte, hogy volt a háznál egy német dog is, de azt állította, az állatot elajándékozta, csak nem tudja, kinek. Az állatvédők azonban nem hagyták annyiban a dolgot. Minden ajtón bekukkantottak, míg a kamrában rábukkantak az iszonyatra.
– Ott feküdt a gyönyörű, kék szemű, blue-merle dog felfoghatatlanul sovánnyá aszott teteme – mesélte Mónika. – Szegény pára csak néhány órával azelőtt adta fel az életéért folytatott küzdelmet, hogy kiérkeztünk. Bele sem merek gondolni, milyen kínokat élhetett át szerencsétlen állat, amíg étlen-szomjan haldokolt. Valószínű, hogy a halál megváltás volt számára.
A Csillagszem munkatársai elszállították a tetemnet és értesítették a rendőrséget, akik feljelentették a kutya tulajdonosát állatkínzásért. Bár a boncolás eredményére még várni kell, szinte bizonyos, hogy az állat egyszerűen éhen halt.
Magyarországon még egyetlen esetben sem szabtak ki letöltendő börtönbüntetést állatkínzásért. Nagy hiba – írja a Privátkopó.

2 thoughts on “Halálra éheztették a kutyát

  1. Ilyen szörnyűséget,csak az ember képes tenni.Az ilyeneket nem is lehet még embernek se nevezni!!!!Én nagyon szeretem az állatokat,nekem is van több kutyám.(nem tenyésztem őket,csak befogadtam; nem fajtiszták az igaz,de én akkor is imádom őket;én is hoztam olyan embertől el,aki éheztette és verte az akkor még csak 6 hónapos kiskutyákat,nagyon soványak voltak,egy kislány és egy kisfiú kutyus,két szeretni való drága;)
    Amit ezek az emberek tettek ezzel szegény kutyussal,hát ezt ép elmével nem lehet felfogni.Minek az ilyennek kutya,vagy bármilyen más állat.A szívem szakad meg a látványtól!!!!
    Sajnos az a legnagyobb baj,hogy nincs példát statuáló törvény!!!! aki megöl kedvtelésből egy állatot,nem kap semmilyen szigorú büntetést!!!!EZEN KELLENE VÁLTOZTATNI!!!!!MERT ENNEK HIÁNYA MIATT TÖRTÉNHETNEK MEG EZEK AZ ESETEK.

  2. A pitbullt is el kell tole venni, meg mielott ugyanerre a sorsra jut!!! :(((

Vélemény, hozzászólás?