Posted on Hozzászólás most!

Halálra fagytak a vemhes bárányok – Kunszentmárton

A legtöbb bárányáinak már esélye sem volt a túlélésre! Több mint 350 vemhes birka bégetett keservesen segítségért az elmúlt két hónapban, amíg az szombaton végre megérkezett. A bárányok kegyetlen gazdája télvíz idején, a gyilkos hidegben engedte világnak a nyájat. Az ellés előtt álló gyapjasok élelem nélkül vesztegeltek a réten, hiszen a fagyott talajból egy fűszálat sem tudtak kikaparni. Utolsó energiatartalékukat felhasználva mégis kitartóan küzdöttek saját és kicsinyeik életéért.
– Az utolsó pillanatban érkeztünk, hiszen több báránynál már megkezdődött az ellés. Amire odaértünk már több újszülött kisbárány véresen hevert a hóban, amelyeket azonnal felkapkodtunk és betakargattunk. Ha csak néhány perccel később érkezünk, ezek a kis barik azonnal odafagytak volna a hóba – mesélte Abonyi Mónika, az állatok mentésében segédkező állatvédő. – Néhány báránytetemet így is találtunk, de az állatok többségét szerencsére sikerült megmentenünk.
Az állatvédők a didergő és a mentés közben is folyamatosan ellő gyapjasokat órákig terelgették, majd egy alapítványi befogadótelepre szállították. Természetesen a rendőrség a birkanyáj tulajdonosa ellen állatkínzás miatt azonnal eljárást indított. Az ügyben a legmegdöbbentőbb, hogy napra pontosan egy évvel ezelőtt ugyanez ellen a tulajdonos ellen állatkínzás miatt már indult eljárás, ami a mai napig folyik.

Vélemény, hozzászólás?