Posted on Hozzászólás most!

Harci kutyák támadása a lakóparkban

Vérszomjas harci kutyák támadtak egy gazdája által sétáltatott kisebb termetű ebre az elmúlt napokban Kiskunhalason, a Pozsonyi utcai parkban. Perec, a törpe snauzer, élettelenül lógott a nagyobb eb szájából, a nyakát több öltéssel kellett összevarrni, de a mellkasán is megsérült és valószínűleg több bordája is eltört.
Harnóczi Zsolt vasárnap este a szokásos sétán járt Pereccel, már besötétedett, amikor két megvadult kutya rohant feléjük – írja a halasmedia.hu. Mire lehajolt volna, hogy felvegye ölebét, már neki is esett a két megvadult nagytestű kutya. Az egyik egy tigriscsíkos staffordshire terrier és egy hasonló kinézetű, de annál jóval nagyobb, körülbelül 50 kilós volt. Zsolt próbálta leráncigálni a kutyákat Perecről, bottal ütötte őket, de eredménytelenül. Az időközben odaérkező gazdáik se tudták visszahívni a vérengző ebeket, a nagyobbik csak akkor engedte el a kiskutyát, amikor az már a sokktól élettelenül lógott a szájából. Zsolt szerint ölni akartak a harci kutyák.
Gazdája a támadó kutyákat hátrahagyva rohant Pereccel az állatorvoshoz, a kutyus ugyan túlélte a támadást, de súlyos sérüléseket szenvedett. A nyakán 12 öltéssel kellett összevarrni egy nyílt sebet, a mellkasán is megsérült, valószínűleg több bordája is eltört – mesélte Harnóczi Zsolt. Azóta csak fecskendővel tudja etetni, és csak két nappal később tudott először inni Perec, aki nem tud lefeküdni, ülve alszik, mert olyan fájdalmai vannak.
Harnóczi Zsolt a rendőrségen akart feljelentést tenni, de onnan a Városi Rendészethez irányították át, ahol a közterület-felügyelők gyűjtik az adatokat, ha meg lesz a két vérengző eb gazdája, szabálysértési eljárás indulhat ellenük. Zsolt is várja a jelentkezésüket, mert mint mondja, szívesen elbeszélgetne velük a felelős állattartásról. A két támadó kutyán ugyanis nem volt se póráz, se szájkosár, úgy sétáltatták őket gazdáik a lakó-pihenő övezetben lévő parkban. Abba belegondolni sem jó, hogy mi van akkor, ha nem egy ölebre, hanem egy játszadozó kisgyerekre támadnak rá az ebek. Forrás: Délmagyar.hu

Vélemény, hozzászólás?