Posted on 1 hozzászólás

Három évet is kaphat az elfogott ürgevadász

Természetkárosítás és állatkínzás miatt indított eljárást a rendőrség egy hernádnémeti férfival szemben, aki ürgéknek állított hurokcsapdákat – közölte a rendőrség szerdán.
A Bükki Nemzeti Park természetvédelmi őrei a napokban tetten érték a férfit Tiszalúc határában, ahol az ürgevadász kilenc ürgét befogott a hurokcsapdával. Nála még további 75 ürge befogására alkalmas illegális eszközt találtak – mondta Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
Természetvédelmi szakemberek megállapították: a befogott ürgékből hat vemhes volt, az állatok 27 magzatot hordtak. Az Európa Tanács a szigorúan védett fajok közé sorolja az ürgéket, pénzben kifejezett értékük egyedenként 10 ezer forint. Dobi Tamás emlékeztetett arra, hogy a férfi akár három évig terjedő szabadságvesztést is kaphat tettéért.

1 thought on “Három évet is kaphat az elfogott ürgevadász

  1. […] kapta rajta a tettest, hogy hurokvetéses módszerrel védett állatfajnak minősülő ürgéket fog. A módszer lényege, hogy a rágcsálót a nyaka köré tekeredő hurok megfojtja. Mivel a […]

Vélemény, hozzászólás?