Posted on Hozzászólás most!

Három kutya talált gazdára az állatfesztiválon

Immár kilencedik alkalommal rendezte meg a szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány állatfesztiválját Újszegeden, az EKO-Parkban. A látogatók kutya szépségversenyen vehettek részt kedvenceikkel, különböző bemutatókon szórakozhattak, a legkisebbeket pedig játszóház várta. Az esemény háziasszonya és sztárvendége Gregor Bernadett volt, aki maga is menhelyről hozta el kutyusát.
Újra megtelt élettel a szegedi EKO-Park, ugyanis vasárnap a Tappancs Állatvédő Alapítvány által szervezett családi napon szórakozhattak a látogatók. Képek a rendezvényről itt. A szépségverseny és a drogkereső kutyák bemutatója mellett rengeteg más program is várta az érdeklődőket. Az esemény háziasszonya Gregor Bernadett volt.
– Sok év telt el az életemből Szeged nélkül – mondta a színésznő – tizennyolc évesen kerültem Budapestre. Édesanyám halála után nem nagyon jártam a Tisza-parti településre, de egy munka kapcsán újra elkezdtem kötődni a városhoz. Jelenleg úgy vagyok, ha pár hétig nem tudok idelátogatni, akkor már nagyon hiányzik. Hozzátette, nagyon fontosak az életében az állatok. „Nincsen korombeli testvérem, macskáim voltak, velük játszottam sokat. Alapvetően ezekhez az állatokhoz húzok inkább, de két hónappal ezelőtt, hirtelen ötlettől vezérelve, mégis örökbe fogadtam egy menhelyen élő kutyust. Teljesnek érzem az életemet amikor becsukom a lakásom ajtaját és magam lehetek a gyermekeimmel és a házi kedvencekkel.” Megtudtuk, a szegedi közönség legközelebb augusztus 8-án találkozhat a művésznővel, amikor édesapjára – Gregor József operaénekesre – emlékeznek majd.
Az állatnapon nem csak a versenyek győztesei gazdagodtak értékes nyereményekkel, hanem a menhely is: az egyik műholdas navigációs rendszereket forgalmazó cég GPS-t adományozott az alapítványnak, melynek segítségével könnyebben megtalálják a bajban lévő állatokat. A vállalat képviselője, Hamar Zoltán elmondta: sok szervezetet – többek között a mentőket és a tűzoltókat – szponzorálunk. Más állatotthonoknak is segítünk és a Tappancs munkáját is szerettük volna könnyebbé tenni.
– Úgy tapasztaltuk, hogy mindenki jól érezte magát. Nagyon sokat dolgoztunk és sikerült egy színvonalas rendezvényt összehozni. Három kutya és hét cica már szerető gazdáknál van. Jövőre is várunk mindenkit, remélhetőleg akkor még több állat talál magának otthont -tájékoztatott Farkas Gabriella a Tappancs Alapítvány vezetője

Vélemény, hozzászólás?