Posted on Hozzászólás most!

Háromszáz kilométeres segítség! Gyömrő – Paks…

Tegnap egy átlagos délutánt terveztem, János barátomnak szerettem volna segíteni fűnyíró választásban.
Azonban a paksi menhelynek felajánlottak egy hatalmas adag csontot, megpróbáltam segítséget kérni a szállításhoz, de hirtelen senki nem tudott a kérésre felelni, esetleg    üzemanyagot és időt varázsolni a feladathoz. Kedves Jánosnak feltettem a kérdést, munka után eljönne-e velem több száz kg csontért Gyömrőre, a Szomorú Szív Szolgáltató Kft-hez.  A válasz azonnal érkezett, természetesen megyünk!
Sietnünk kellett, mert már nem hűtőben volt a csont, hiszen a gyömrői menhelyen még nincs áram. A rekeszek, amiben a csontok voltak nem fértek be kicsi autómba, de zsákokban igen. Herczig József Úr és családja fogadtak minket kisebb balszerencsével, mert elkerültük egymást és Murphy, hogy a telefonom is lemerült. Rövid időn belül megérkezett a segítség és egy csodaszép menhelyen találtuk magunkat! Szeretetre méltó emberek  és állatok között. Kedves lovak és „Rolandék” a mosómedvék, gyönyörű agarak és bullterrierek, szép kis kutyák és nagy kutyák, galambok és cicák között! Törött lábú kis kecske, akinek a gazdája elhunyt, egy póni lovacska, akinek elsorvadtak az izmai, olyan kis helyen tartották. A csontokat egyik pillanatról a zsákokba és az autóba rakták. Időm sem volt fényképezni szinte, mindenki nagyon ügyes volt! Minden megbecsülésem a tiétek, Herczig család! Az út nem volt rövid Paksig, ránk esteledett, de négylábú barátaink lelkesedése a csontért kárpótolta a fáradozásunkat.
Természetesen mindenkinek jutott a csontból, amit már rég nem ettek, ezért az ebek öröme és új barátaink megismerése ránk is kihatott. Jó érzéssel tölt el emlékezni a kedves arcokra és állatokra, akik körülvettek.

A sikeres ember az alatt az idő alatt halad előre, amit mások elpazarolnak.

A csont ellátmányt minden héten egyszer megkapnák a paksi kutyák, ha el tudná valaki szállítani. A közelben nincs lehetőség ilyen mennyiségű ellátmányra, csak pénzért, de az nincs rá, az én autóm nagyon pici, sokkal többet ehetnének az árva kutyák. Segítségeteket szeretném kérni, ha rendelkeztek szállításra alkalmas autóval, idővel, önerővel és energiával, keressétek Gál Tibornét a paksi menhely vezetőjét a 06-20-248-9282 telefonszámon!

Vélemény, hozzászólás?