Posted on Hozzászólás most!

Háromszázan az állatkínzás megállítására esküdtek fel

Hetente átlagosan három-négy súlyos állatkínzásos esetet jelentenek be, de a valóságban ennél sokkal több történik. Az ügyek felderítésére és megszűntésére esküdött fel Budapesten 300 civil, aki részt vett az Országos Állatvédőrség első jogi és gyakorlati képzésén, majd sikeres vizsgát tett.
A képzésben részt vett állatvédőrök esküjükkel vállalták, hogy a rendőrséggel karöltve minden erejükkel küzdenek az állatkínzásos esetek felderítéséért, számuk csökkentéséért, segítik a magyarországi állattartási kultúra színvonalának emelését, mind a lakosság tájékoztatásával, felvilágosításával, mind pedig a felelős állattartásról szóló oktatással.
Joó István, a Cerberos Állatvédő Egyesület elnöke: „Feladatunk, hogy felébresszük az emberek lelkében az állatok iránti tiszteletet. Aki kioltja egy állat életét, nem maradhat büntetlenül. Az életekért együtt kell harcolnunk”. A 300 frissdiplomás állatvédőr csak része annak a kétezer személynek, aki a további képzésekre jelentkezett. Forrás: Inforádió.hu

Vélemény, hozzászólás?