Posted on Hozzászólás most!

Harry herceg véresre sarkantyúzta a lovát

Alaposan rászállt a közvélemény Harry hercegre. Az angol királyi család ifjú sarja egy pólómeccs alkalmával jól láthatóan véresre sarkantyúzta lovát.
A lovaspóló szabályai kimondják, hogy tilos akár ostorral, akár sarkantyúval sérülést okozni az állatoknak. A szigetország állatvédői szívtelennek kiáltották ki Harry-t, álláspontjuk szerint egy gyakorlott lovasnak semmiképpen nincs szüksége arra, hogy ilyen eszközökkel irányítsa lovát. A sportág hivatalos szervezete bejelentette, hogy vizsgálatot indít az ügyben.
Az ominózus pólómeccs a Berkshire megyei Windsor mellett történt még júliusban, a fotók viszont csak most láttak napvilágot. A helyszínen készült felvételek némelyikén jól látszik egy véres sérülés, éppen a herceg sarkánál, vagyis minden bizonnyal a sarkantyú okozta azt.
A Daily Mail beszámolója szerint egy néző azt állítja, hogy a herceg a sérülést követően is folytatta a játékot, holott le kellett volna vezetni a lovát. A herceg védelmében ugyanakkor többen is nyilatkozták, hogy amint észlelte a sérülést, kiállt a játékból.
A vizsgálat lezárultáig el lehet – és el is fognak – vitatkozni azon, vajon tényleg hibás-e a herceg. Mindenesetre ha igen, akkor a póló szabályai értelmében 50 ezer fontos bírságra és további bírálatokra számíthat. – írja a Farm.

Vélemény, hozzászólás?