Posted on Hozzászólás most!

Hazai kutyamodellverseny

Félszáznál is több eb gyűlt össze az első hazai kutyamodellverseny elődöntőjén. A versenyt, amelyben nem pedigrés szépségeket, hanem egyéniségeket keresnek, az egykori modell, Kis-Hegedűs Réka szervezte.
Nem jó nevű felmenők, hanem a fotóssal való türelmes együttműködés az alapfeltétele annak, hogy egy kutya modellkarriert futhasson be. Nem csoda, hogy nem eszetlenül csaholó, hanem türelmesen várakozó ebek álltak sorba a Next Top Dog Modell első elődöntőjén tegnap délután a Római-parton.
– Az fontos, ami egy emberi modellnél is: fegyelmezetten kell viselkedni, türelmesen várni, amíg a fotós dolgozik, és tilos összeveszni a többi modellel, mert az lehetetlenné teszi a munkát – nevet Kis- Hegedűs Réka, aki ötletadója és szervezője is az első kutyamodell-versenynek, amelynek internetes szavazásán Coppery Cabala, a jópofa boston terrier már bebiztosította helyét a döntőben.
– Igazi mókamester, ha labdát kap, lehetetlen nevetés nélkülmegállni, amit művel vele. Napi öt-tíz perces gyakorlással tanítottam meg az alapokra, de bármikor a hátamra ugrik, pitizik, vagy az oldalára fekve játszik tetszhalottat – mutatta be kutyáját Sárosi Csilla.
Török Alexandra Josephine-je és Tréfán Sándor Zebulonja furcsa párban indultak, a welsh-corgi és bullmasztiff igazi jó barátok. – Zebulon csodás jellem, imádja a gyerekeket – állítja Sándor.
A képen: Cabala ha kell, pacsit ad, de ha Csilla kéri, a gazdi hátára is felpattan, vagy tetszhalottat játszik. Kis-Hegedűs Réka (kis képen) maga is tesztelte a kutyák együttműködő készségét. Forrás: Borsonline.hu Huszti Zoltán, fotó: Olajos Piroska.

Vélemény, hozzászólás?