Posted on Hozzászólás most!

Hegyi Barbara imádja a kutyáját

A második alkalommal meghirdetett örökbefogadási programjukkal közel 10 millió 200 ezer forint adomány gyűlt össze 2010-ben, Magyarország egyik legnagyobb állateledel gyártó és forgalmazó vállalatának segítségével.
A program célja a menhelyen élő kutyák sorsának javítása és a társadalmi szemléletformálás, a website segítségével 2010-ben 1300-zal több kutya talált gazdára tavalyhoz képest. A honlapon található menhelyek száma 37-ről 40-re nőtt, ami a Magyarországon bejegyzett menhelyek több mint 70%-a. A májusban indult Facebook klub pedig már több mint 12 ezer tagot számlál, akik az „Egy tál eledel” alkalmazás segítségével virtuálisan adományozhatnak egy tál eledelt a legtöbb szavazatot kapott menhelynek. A program nagykövete 2010-ben is Hegyi Barbara színművésznő, aki nyáron személyesen is ellátogatott a szentendrei menhelyre egy óvodáscsoporttal.
“Örömmel és büszkeséggel töltenek el az idei kampány kiemelkedő eredményei, hiszen valóban rengeteg emberhez jutott el a kampány üzenete. Jó érzés látni, hogy sokunkat foglalkoztat ez a probléma, egyre többen teszünk is a menhelyek segítéséért, így több ezer gazdátlan kutya kapott egy új esélyt a szerető otthonra.
Állatmenhelyen: Felejthetetlen élmény volt számomra az óvodásokkal a szentendrei Árvácska Állatmenhelyen tett látogatás, amellyel nemcsak a 3-6 éves korúak kutyatámadásokkal szembeni kiszolgáltatottságára hívtuk fel a figyelmet, hanem a gyerekek megtapasztalhatták, milyen sok, és sokféle kutya vár gazdára. Most, a karácsony közeledtével különösen aktuális ez a téma, hiszen sokan gondolják azt, hogy egy kutya ideális ajándék lehet a gyerek számára.
Holott egy kutyát nem szabad ajándékba adni. A kutyát egy életre szóló felelősséggel kell kiválasztani, ezt nem tehetjük meg mások helyett. Küzdünk azért, hogy az ünnepek után az ajándékba adott kutyák ne kerüljenek az utcára, aztán vissza a menhelyekhez, pedig sajnos van erre példa. Kérünk mindenkit, nagyon jól gondolja meg, milyen kutyát fogad örökbe és tekint a társának, éveken keresztül” – mondta el Hegyi Barbara, a kampány nagykövete, aki 2009-ben a Pedigree® Örökbefogadási Program során maga is örökbefogadott egy menhelyi komondort, Diót, és ezt a lépését élete egyik legjobb döntésének tartja. Forrás Hírextra

Vélemény, hozzászólás?