Posted on Hozzászólás most!

Hiába minden, felnyársalja őket

Sorra pusztulnak el a vadállatok Dunaalmáson, mert az egyik erdőszéli telek tulajdonosa dárdaszerű kerítést építtetett, hogy védje ingatlanját. Eddig hat szarvas illetve őz akadt fenn a hegyes kerítésen. Az állatvédők állatkínzás miatt próbapert indítanak.
Az erdőszéli telek a vadak vonulási útvonalán van, ezért sok őz és szarvas ott próbál átkelni, de a hegyes kerítéselemek felnyársalják az állatokat. A környéken élők már többször próbálták felvenni a kapcsolatot az elhanyagolt telek tulajdonosával, hiába. Az illető nem intézkedett, sőt, a vadak súlya alatt elhajlott vasakat kalapáccsal kiegyenesítette.
A rendőrség szerint a történtek nem minősülnek állatkínzásnak, mert a telek tulajdonosa nem szándékosan ölte meg az állatokat. Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: amennyiben a vizsgálat megerősíti a gyanújukat, jelzéssel fognak élni az illetékes hatóság felé, a vadásztársaságok felé, hogy a házat – amely egy szélső telek, és az erdő szélén található – egy drótkerítéssel, vagy arra alkalmas eszközzel határolják el az erdőrésztől.
Több állatvédő szervezet viszont jelezte: állatkínzás miatt próbapert indít a tulajdonos ellen, mert a többszöri felszólítás után sem cserélte ki a kerítést – írja az Mno.hu

Vélemény, hozzászólás?