Posted on Hozzászólás most!

Hírességek léptek fel a felelős állattartásért

Szerdán tartotta a Cerberos Állatvédő Egyesület, az Állatvédőrséggel karöltve az idei első nyári Felelős állattartásra oktató rendezvényét, mely eseményen gyermekek ismerkedhettek meg a kutyatartás fontos szabályaival.
Az eseménynek a 16. kerületi János utcai nyári napközis tábor adott otthont, ahol többek között Keresztes Ildikó, Tornóczky Anita, Vastag Csaba és Vastag Tamás is részt vettek munkájukkal segítve elő, hogy a gyerekek minél korábban megtanulják a háziállatokkal való bánásmód mikéntjét. Terápiás kutyák segítségével még emlékezetesebbé tették a tanultakat.
Kezdetnek egy interaktív beszélgetés során számolhattak be tudásukról az apróságok, akik hősiesen állták a próbát, majd gyakorlatban is megtanulták mi a teendő, ha például idegen kutyát szeretnének megsimogatni, avagy mi a megoldás, ha egy eb támadólag lép fel ellenük.
Ezután kerülhetett sor kutyasimogatásra, fényképezkedésre és csevegésre a megjelent hírességekkel. Keresztes Ildikó szívügyének tekinti a kidobott állatok sorsáról való gondolkodást, mindenképpen támogatja a nem tenyésztett, menhelyi kutyák örökbefogadását, hisz mint mondta “barátainkért sem fizetünk.”
Tavaly decemberben halt meg a kiskutyám, akit még mindig gyászolok, de ha felkészülök rá, mindenképpen menhelyről fogadok örökbe egy kutyát. Nem tervezem előre milyen fajta kutyát szeretnék, az majd ott és akkor dől el a sors szerint.” – mondta el a Keresztes Ildikó.
Az énekesnőnek mindenesetre így is rengeteg dolga akad, mint mindig, most sem jut ideje a pihenésre, koncertjei, készülő albuma és az ősszel induló X-Faktor, melyben mentorként ismét részt vesz, rendesen elárasztják tennivalókkal. A rosszindulatú kritikáktól pedig nem tart: “Úgy gondolom, hogy a műsor szerkesztői azért választottak be a mentorok csapatába, mert szerintük megvan hozzá a szakértelmem. Természetesen a szimpátiai is fontos a műsorba jelentkezők elbírálásánál, de a szakmai szempontok az erősebbek nálam, elsősorban azt nézem, hogy kiben van meg az a bizonyos X-Faktor, .” – árulta el magabiztosan a mentor.
Remélhetőleg az eseménynek még lesznek további állomásai, hiszen manapság létfontosságú az emberi segítség a védtelen állatokkal szemben, mindamellett, hogy ehhez a gondolathoz minél hamarabb hozzászoktassuk a felnövekvő generáció tagjai is. Forrás: Napiászonline, Red Lemon Média, Állatvilág Net.

Vélemény, hozzászólás?