Posted on Hozzászólás most!

Hónapokig éheztették az állatot

Csákvár – Kegyetlen állatkínzás! Kis híján halálra éheztettek egy amerikai buldogot. Rafi már másodszor nézett szembe a halállal, korábbi gazdájánál is pont így járt. De Rafi élni akart. Még húsz kiló sem volt, amikor rátaláltak az utcán. Annak a háznak a kapuja előtt ült, ahol lakott. Jártányi ereje sem volt, csont és bőr testét nyüvek rágták. A feltételezések szerint hónapok óta nem kaphatott rendesen ételt.
– Egy pokrócba burkoltam, mert annyira törékeny volt, tiszta seb. Először kivittem a tanyámra. Kihívtam az állatorvost. Azt mondta semmi baja, csak nem kapott enni. Először injekciós fecskendővel ettem, húslevest nyomtam a szájába, majd grammonként kapott speciális tápot. Félő volt, hogy nem indul be a bélrendszere – emlékezett vissza a borzalmas pillanatokra Juhász Mihály, a megmentő.
Rafi most már több mint negyven kiló, bár a mozgása még nem a régi, de a lelke kiheverte a megpróbáltatásokat. Pedig állítólag nem először kínozták a buldogot, ő mégis képes bízni az emberekben. A faluban azt beszélik, hogy a kutyát korábban rossz állapotban, kiéheztetve mentették ki egy portáról. Családhoz került, felgyógyult, de amikor a gazdája elköltözött, onnan nem vihette magával. Rafi pedig – a gyanú szerint – ismét nem kapott enni.
– Záros határidőn belül elpusztult volna – magyarázta dr. Kiss Sándor állatorvos, hozzátéve: Rafin látszott, hogy fel akar gyógyulni.
– Állatkínzással gyanúsítjuk a tulajdonost, de tagadta a bűncselekményt – mondta R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Úgy tudjuk, a nő, akitől elhozták az ebet, azt mondta, már betegen kapta a kutyát, ő segíteni próbált rajta. Forrás: Blikk.hu

Vélemény, hozzászólás?