Posted on Hozzászólás most!

Hurkokkal vadásztak, börtönt kaptak

Másfél évi börtönre ítélt a bíróság állatkínzás miatt egy nagybajomi fiatalembert, aki hurokkal ejtett el két gímszarvast Nagybajom közelében.
A vádlott fiatalkorú barátjával ment ki az erdőbe, és több hurkot is elhelyezett. Másnap visszamentek, és találtak is a hurkokban egy 200 ezer forint értékű vemhes gímszarvastehenet és egy 100 ezer forint értékű gímszarvasborjút. A szerencsétlen állatok órákig szenvedhettek, mire kimúltak. A fiatalok szóltak az apjuknak, így négyen próbálták elvinni a zsákmányt, de a rendőrök elfogták őket.
A tárgyaláson a vádlottak állították: csak találták az elhullott vadakat, semmi közük az elejtésükhöz. Azt, hogy a vadtetemeket nem lehet elvinni, nem gondolták. A bizonyítékok azonban mást mondtak. A fiatalembert, aki a hurkokat kirakta, állatkínzás miatt másfél évi börtönre ítélte a bíróság. Apja lopás miatt felfüggesztett büntetést kapott. A fiatalkorút, aki szintén a csapattal tartott, próbára bocsátották. Apjára viszont, aki segédkezett a zsákmány ellopásában, de ezt felfüggesztett büntetés hatálya alatt követte el, egyévi letöltendő börtönbüntetést róttak ki. Az ítélet nem jogerős.

Vélemény, hozzászólás?