Posted on Hozzászólás most!

Időjárás: még a medvék is kóvályognak

Csak a természetben élő állatok hajtják a hideg beálltával álomra a fejüket. Előtte nyáron vastag zsírréteget növesztenek. A cirkuszi medvék azonban nem szoktak téli álmot aludni, mert melegben vannak – írja az MTI.
A vlagyivosztoki társulat azonban Irkutszból tért haza, ami 4500 kilométeres utat jelent mínusz 40 fokos hidegben. Mivel a cirkuszi medvék újra a fagyos természetben érezték magukat, téli álomra hajtották fejüket. Hiába érkeztek meg állandó helyükre, hiába fűtöttek jól be körülöttük, és hiába teszik eléjük a legfinomabb csemegéket: csak alszanak a mellső mancsukat szopogatva, rá se rántanak a próbákra.
A művészeket – “akik” már több filmben is szerepeltek -, nem olyan veszélyes ébresztgetni, mint a természetben élő medvéket, de ez a négy mackó ha felébred is, csak álmosan támolyog, nem akar dolgozni.
Erős, nagyon édes teával itatják, csokival etetik őket, de Ljuszja, Varja és Ljalja csak lassan ébredezik, hervadtan támolyog, Manyjasát pedig egyáltalán nem sikerült még talpra állítani.
Idomáruk, akinek hosszú pályafutása során még nem volt ilyesmire példa, nagyon reméli, hogy a premier időpontjára munkaképes állapotba tudja rázni neveltjeit.

Vélemény, hozzászólás?