Posted on Hozzászólás most!

Így játszanak a fókák

A Fővárosi Állatkert oroszlánfókái örömmel labdáztak a mindössze 3 celsius fokos vízben, miközben lélegzetelállító mutatványokat hajtottak végre.
– A két oroszlán-fókánk számára ez az fogvacogtató hőmérséklet is ideális strandidőnek számít – mesélte Hanga Zoltán, a Budapest Zoo szóvivője – Noé, vagy ahogyan a gondozói becézik, Noj-noj rengeteg parancsszót ismer, amelyeket kéz és hangjelek, valamint ultrahangos sípszó elhangzása után hajt végre.
A feladatok nem csak a közönség szórakoztatását szolgálják. Míg a természetben a fókák idejének nagy részét kitülti a zsákmányszerzés, az állatkertben a finom falatok az ölükbe hullanak. A felesleges energiájukat a tanulással csodálatosan lelehet kötni, boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak lesznek tőlük.
Emellett az orvosi vizsgálatokra is könnyebb rávenni a fókákat. Bár egy kifejlett hím fóka súlya elérheti a 390 kilogrammot is, az állat meglepően hajlékony: képes maga alá hajtani az uszonyait, így viszonylag könnyedén közlekedik a szárazföldön is. Forrás: Blikk.hu

Vélemény, hozzászólás?