Posted on Hozzászólás most!

Ismét megnyitott a kutyabár Bécsben

Június eleje óta újra várja négylábú vendégeit a bécsi kutyabár a Duna-parti Summerstage teraszán. A hét éve alapított bárban kizárólag tulajdonosuk kíséretében fogadják a kedves négylábúakat, akiknek vízzel és kutyaeledellel kedveskednek.
Az “Ossi”-nak becézett Oswald Schellmann, a Summerstage működtetőjének is volt egy németjuhásza, azonban gyakran problémába ütközött, ha kutyájával együtt szeretett volna bemenni egy lokálba vagy kiülni egy teraszra. Ekkor született meg az ötlet a kutyabár alapításáról.
“Az elgondolás nagyon egyszerű, ha emberek számára vannak bárok, miért ne lehetne kutyáknak is?” – magyarázta Schellmann. Naponta kétszáz kutyatulajdonos látogat el a Summerstage teraszára. Tavaly egyes napokon még ezer vendég is megfordult a bárban.
A több mint 52.000 bejelentett bécsi kutyának és tulajdonosaiknak a bár kiváló lehetőséget teremt a találkozásra, időtöltésre és kikapcsolódásra. A kutyabárban nemcsak enni- és innivaló található a kutyák számára, ugyanis a tulajdonos a kutyatartókra is gondolt – rengeteg információt lehet beszerezni a kutyákról és a kutyatartásról is.
A nyitvatartás alatt – naponta 17-től 21 óráig – képzett gondozók figyelnek arra, hogy a kutyák jól viseljék egymás társaságát. Ugyanitt lehet a kutyaigazolvánnyal kapcsolatos kérdéseket is feltenni, amely bevezetéséről idén februárban népszavazáson döntöttek a bécsiek.
Kutyaigazolvány azoknak az ebeknek szükséges, amelyek veszélyesnek számítanak. Ebbe a kategóriába tartoznak a bullterrierek, staffordok, rotweilerek és más nagyobb testű kutyafajták. A tulajdonos a bár környékének a tisztán tartására is nagy figyelmet fordít. A kutyapiszok eltakarításához ingyen bocsátanak a kutyatulajdonosok rendelkezésére zacskókat.

Vélemény, hozzászólás?