Posted on Hozzászólás most!

Istállót takaríthat Cini

Abonyi Mónikát a Csillagszem Alapítvány elnökét, aki csalás gyanúja miatt feljelentette a 63 éves Zalatnay Saroltát a szolnoki rendőr kapi-tányságon, tegnap délután már meg is hallgatták a nyomozók.
Cini elismerte, hogy kölcsönkapott tőle, de úgy nyilatkozott: viszontperli az őt feljelentő asszonyt, aki a becsületébe gázolt. Pedig Mónika tanúval és dokumentumokkal igazolja, hogy az énekesnőnek adott és vissza nem kapott közel 2 milliós kölcsön miatt nem csak a szajoli telepükön élő 300 birka, 120 kutya, 9 ló, mosómedvecsalád és rengeteg macska otthonának renoválására spórolt pénzét bukta el, meg kellett válnia a mentéshez nélkülözhetetlen terepjárójuktól.
– Befogadott állataink ellátása nincsen veszélyeztetve, csak az új kenneleket nem tudjuk felépíteni tavasszal, a terepjárót is visszakaphatjuk egymillió forintért. Zalatnay képtelen megadni az 1 millió 940 ezer forintos tartozását, de ledolgozhatja, akár lányával együtt. Még szállást is adunk nekik az Állatkuckónk épületében. Négyszáz forintos órabérrel törleszthetik a kölcsönt, mert fejenként napi 1000 forint járulékot még be kell fizetni utánuk. Igaz, élete végéig takaríthat itt Cini, de gondolom, szívesen megteszi, ha másképp nem tudja visszaadni a kölcsönt, mert állítólag állatvédő – érvelt az alapítvány vezetője, aki a szokottnál is jobban számít a lassan esedékes adóbevallásoknál felajánlható 1 százalékokra, hiszen állami támogatást sohasem kapott az alapítványuk, csak a valóban állatszeretők adományaiból és saját pénzükből gondozzák, etetik és mentik a szerencsétlenül járt állatokat.
– Kapok kritikát bőven, hogy pont Zalatnaynak adtam kölcsön, de a dalain nőttem fel, kimagyarázta börtönviselt múltját, és elhittem: szereti az állatokat – mondta az asszony, aki azért tett feljelentést, mert úgy véli, az énekesnő szándékosan megtévesztette: abban a hitben tartotta, hogy megadja a kölcsönkért pénzt, hiszen van rá fedezet, mert Niki keresztanyja után 250 ezer dollárt örökölt Amerikából, aminek átutalása folyamatban van.
Kamarás Péter ügyvéd szerint mód van rá, hogy Cini a munkájával kártalanítsa Mónikát. – Elsősorban bűncselekmény esetén korlátlanul enyhítő körülmény lehet a tevékeny megbánás, de polgári perben is egyezség esetén, a pénzbeli követelés helyébe léphet egy ilyen szolgáltatás elfogadása. Zalatnay szándékán múlik, hogy a károsult ajánlatával él-e.
– 480 ezer forint tartozást elismerek – mondta Zalatnay Sarolta. – Ezt valóban kölcsönkaptam tőle, és az állatokért tényleg mindent megtennék. Ezt az összeget pedig nagyon szívesen ledolgozom nála – jelentette ki Cini. Foirrás Blikk.hu

Vélemény, hozzászólás?