Posted on 5 hozzászólás

Iszapot hánynak az állatok, szemüket kimarta a lúg

Könnyek közt mondott le szinte az összes gazdi még életben maradt kutyájáról. Az állatok még dolgukat sem képesek elvégezni a katasztrófális állapotban.
A NOÉ Állatotthon munkatársai két napja házról házra járják Devecsert és Kolontárt a még élő, segítségre szoruló állatok után kutatva. A kétségbeesett gazdik a tetőkre, még éppen maradt száraz ágyakba menekítik kedvenceiket, ám helyzetük reménytelen, ugyanis az állatok lábát folyamatosan marja a lúgos iszap így ők nem tudnak közlekedni, csak ölben.
– Az állatok többsége súlyos sérüléseket szenvedett, a lúgos iszap kimarta a szemüket, bőrüket, szájukat, orrukat. Néhányuk iszapot hány. Sok kutya láncon volt tartva, nekik esélyük sem volt a menekülésre. Az életben maradt állatok mancsain hólyagok vannak. Csak szerdán 15 kutyát, 3 cicát, két pulykát és még egy ékszerteknőst is sikerült megmentenünk, utóbbit valószínűleg egy dísztóban tarthatták – mondta Schneider Kinga, a NOÉ Állatotthon munkatársa.
Volt olyan kutya, amelyik saját magának kaparta ki a szemét, annyira marta a lúg. Az állatotthon munkatársai csütörtökön is folytatják az eltűnt állatok utáni kutatást, abban reménykednek, hogy az ár elől elmenekült állatok visszatérnek a falvakba, ahol segítséget kaphatnak. Az állatvédők a vadállomány egyedeit is megpróbálják orvosi ellátásban részesíteni.
A jobb élet reményében könnyek közt mondott le szinte az összes gazdi még életben maradt kutyájáról. Az állatok még dolgukat sem képesek elvégezni a katasztrófális állapotban, remélik hogy máshol új életet kezdhetnek.
Schneider Kinga elmondta, hogy a talált kutyákról fényképes adatbázist készítenek, amelyet az interneten és a települések polgármesteri hivatalában is közzé tesznek, hogy a gazdik minél könnyebben megtalálják elveszett kedvenceiket. Sajnos, az azonosítás máshogy nem megy, mert egyik kutyában sem volt mikrochip. Forrás Blikk.  További képek itt. Megrendítő videók a Video.allatvilag.net oldalon a mentésről itt és itt.
Az állatok örökbefogadásán kívül, anyagi támogatásra van szükség az állatorvosok és a gyógyszerek költségeinek fedezésére. A NOÉ Állatotthon a felajánlásokat az alábbi bankszámlaszámára várja: 11710002-20083777.

5 thoughts on “Iszapot hánynak az állatok, szemüket kimarta a lúg

 1. Nem értem,hogy még senki nem szólt hozzá,de nincs is mit hozzá tenni!
  Személyesen tőlem minden tiszteletem,hálám,és köszönetem azoké akik segitenek.!!!!!!!
  Fogok pénzt juttani a megadott számla számra!
  Bár csak fogadhatnék be Én is állatot,de Én az iwiwen láttam,feltettem a face bookra is és elküldöm minden ismerősömnek.
  Nemtudom,hogy lehetne még segiteni!?
  Tisztelettel:Varga Éva

 2. […] Iszonyatos pusztítást hozott az ár, a kiszolgáltatott állatok mentése néha nem könnyű. Az állatok még dolgukat sem képesek elvégezni a katasztrófális állapotban. A NOÉ Állatotthon munkatársai két napja házról házra járják Devecsert és Kolontárt a még élő, segítségre szoruló állatok után kutatva. http://ujsag.allatvilag.net/2010/10/iszapot-hanynak-az-allatok/ […]

 3. Úgy néz reád, mint szótlan fájdalom
  És vánszorog a ragyogó napon.

  Szeméből csöndes panasz sír feléd,
  Keresi részvéted tekintetét.

  Tebenned bízik, úrban a hívő,
  És kínjaidat eléd teríti ő.

  A mindenség poklában didereg,
  Oly nyomorult akár az emberek.

  A megváltó halált nem ismeri,
  Nem tudja, hogy az enyhet ad neki.

  Csak nyöszörög, sírása könnytelen
  S az égre szűköl árván csöndesen.

  Testvéred ő is, és osztályosod,
  A nap alatt egy a ti sorsotok,

  Szenved, pedig nincs semmi vétke sem,
  Ártatlan ő, szegény és védtelen.

  Mégis embernek ember gyilkosa,
  És a kutyától nem tanul soha!

  Juhász Gyula: A beteg kutya

  Többet azt hiszem nem kell mondanom.
  Minden elismerésem azoké, akik segítenek. A lelkük legyen erős!

 4. Kedves Varga Éva!

  A diák vagyok, aki külföldön van ösztöndíjjal. Pénzzel sajnos nem tudok segíteni, de ha ér valamit az Önök felhívását és az állatmenhely bankszámla számát megosztottam egy nemzetközi közösségi honlapon, valamint egy angol nyelvű felhívást is közzé tettem az Önök nevében. Ha szükséges német nyelven is még közzé tudom tenni, ha lehetséges az esetleges külföldről történő utalás. Ebben nem vagyok jártas. A külföldi hírekben sokat szerepelt a tragédia a hírekben, így úgy vélem nemcsak a magyar közvéleményt tudja az Önök felhívása megérinteni és adakozásra ösztönözni.
  Remélem, ezzel én is hozzá tudtam járulni az Önök mentési munkálataihoz!
  Üdvözlettel:
  Zsuzsanna

 5. Elnézést a gépelési hibákért, kissé fáradtan írtam az üzenetet.
  Zsuzsanna

Vélemény, hozzászólás?