Posted on Hozzászólás most!

Jelentős eredményjavulás a Phylaxiánál

A tőzsdén jegyzett holding tagvállalata német prémiumkategóriás állatgyógyászati és takarmányozási termékek terítésére készül. A Phylaxia 1912. holding Nyrt. működési bevétele az év első kilenc hónapjában csaknem egyharmaddal nőtt, üzemi eredménye pedig elérte a 900 millió forintot.

2010 harmadik negyedében a Holdingközpont, egy részvény-tranzakció keretében, tulajdonrészt szerzett a Budapesti Értéktőzsde Zrt.-ben.
A holding 2010 szeptemberében, előtörlesztéssel, maradéktalanul visszafizette a 2000. évben felvett és jövő év december 15-én lejáró pénzintézeti hiteleit, így a társaság teljesen hitelmentes lett.
A holding és több igen jó nevű német állatgyógyászati/takarmányipari társaság között végső megegyezésre várnak már előkészített megállapodások. Ezen cégek termékei a magyar piacon eddig egyáltalán nem voltak elérhetőek, amelyek különleges (részben prémiumkategóriás) készítmények.
A csoport egészének működési bevétele az idei beszámolási időszakban 3.030,6 M Ft volt, ez mintegy 29%-kal magasabb a múlt évi időarányos bevételeknél. A viszonylag magas anyaghányaddal működő két tagvállalat adatainak majdnem teljes kiesése miatt az anyagjellegű ráfordítások drasztikusan visszaestek, a tavalyi 9 havi értékről (1.974,5 M Ft) 674,0 M Ft-ra. A személyi jellegű költségek ennél szerényebben mérséklődtek, mert a múlt évi 348,0 M Ft-ról 267 M Ft-ra csökkentek. Hasonló mértékű az amortizáció tételének változása is (146,1 M Ft-ról 102,9 M Ft-ra módosult). Az egyéb ráfordításokat is számolva a 2009. évi -157,7 M Ft üzemi eredmény viszont számottevő mértékben javult, az idei szeptember végi adat 901,1 M Ft.
A pénzügyi műveletek eredménye – a kamatköltségek növekedése, az árfolyamváltozások egyenlege és az egyéb pénzügyi ráfordítások miatt – ebben az évben nagymértékben romlott, ez évben 821,7 M Ft mínuszt mutat. Ennek ellenére a szokásos vállalkozási eredmény lényegesen javult, hiszen 2009-ben az időarányos mutató -175,6 M Ft volt, míg az idei év szeptember végén +79,4 M Ft. Rendkívüli tételek nem, az adófizetési kötelezettség viszont természetesen csökkenti a fenti kedvező adatot, így a tavalyi szeptember végi -179,1 M Ft-hoz képest az idei hasonló időszakban 46,9 M Ft volt a mérleg szerinti eredmény.

Vélemény, hozzászólás?