Posted on Hozzászólás most!

Jó sport a lósport, de idejében kell elkezdeni

Az őcsényi Rózsa Tanya a lovagolni vágyó kisdiákok bentlakásos oázisa a nyári táborozás idején. Az állat kedvelő gyermekek hét paripa hátára pattanhatnak.
A mondás szerint jó sport a lósport – főleg, ha időben kezdődik a barátkozás a derék hátassal. Az őcsényi Rózsa Tanya már hat-hét éves kortól fogadja a lovagolni vágyó nebulókat, bentlakásos táborával. Felső korhatár gyakorlatilag nincs, előfordult már, hogy egy huszonéves éves fiatal is kedvet kapott az itteni, hasznos időtöltéshez.

A táborlakók a táborok ideje alatt teljes ellátást kapnak. Ebédelni az őcsényi étterembe – az intézményhez stílszerűen és mindenki nagy örömére – lovas kocsival vonulnak.
Az egyhetes turnusok nagy érdeklődés mellett zajlanak, egy szekszárdi nagypapa annak idején még új-zélandi unokáját is elhozta lovagolni. Ezen kívül több országból is itt töltenek egy-egy hetet a gyermekek.
Rózsa László elmondta, hogy a Rózsa Tanya Lovarda családi vállalkozásként üzemel. A nyári táborokon túl egész évben van lovaglási lehetőség, lovaglásoktatás felnőttek részére is. A táboroztatást a Lóra Ifjú Magyar! – Lovaglással az Egészséges Ifjúságért Közhasznú Alapítvány támogatja.
Táborzáráskor az oklevelekkel, díjakkal honorált fiatalok bemutatják szüleiknek, hogy mit is tanultak a gyorsan lepergett hét alatt. A többnyire teljesen kezdő ifjak a lovaglás alapjait sajátítják el, emellett megismerkednek a gondozással járó feladatokkal, etetéssel, tisztítással, valamint azt is megtanulják, hogy miért lehet szeretni és tisztelni az állatokat. Délelőtt és délután van lovaglás, közben játékokat, vetélkedőket is szerveznek a számukra. Forrás Teol.hu

Vélemény, hozzászólás?