Posted on Hozzászólás most!

Jogerős felfüggesztett fogházbüntetés állatkínzásért

Jogerősen fél év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt egy állatkínzót a Fővárosi Bíróság – írta a Hírszerző. A nő egy hétig étlen-szomjan hagyta a kutyáját.
A vád szerint egy 35 éves fiatalasszony egy hétre ennivaló és víz nélkül bezárva hagyta a kutyáját újpesti lakásában még 2007 nyarán. A ház gondnoka egy hét múlva értesítette a hatóságokat, akkorra a nagytestű, fiatal, másfél éves kutya már kórosan lesoványodott és rémült volt. Az egyik szomszéd, aki tanúként szerepelt az ügyben, alig ismert rá az állatra.
A szakállatorvos szerint a kutya “nagy szenvedéssel történő” pusztulását okozhatta volna, hogy egy hétig víz és élelem nélkül hagyta gazdája A megkínzott kutyát végül 2007 augusztusában elaltatták az állategészségügyi telepen.
A Budapesti IV-XV. Kerületi Bíróság első fokon bűnösnek mondta ki az ötgyermekes, hivatásos anyát állatkínzás vétségében és 2 évre próbára bocsátotta. Az ügyészség súlyosításért fellebbezett az ügyben.
A Fővárosi Bíróság másodfokon szerdán 6 hónap, 1 évi próbaidőre felfüggesztett fogházra változtatta, vagyis súlyosbította a büntetést. A jogerős ítélet indoklásakor Szabadkai Mária bíró kiemelte, hogy a hasonló bűncselekmények elszaporodtak, és gyakran egyre kegyetlenebb elkövetési formákat öltenek. A vádlott pedig már kapott szabálysértési bírságot a kutya elhanyagolása miatt, és kiskorú veszélyeztetéséért is közérdekű munkára ítélték már.

Vélemény, hozzászólás?