Posted on Hozzászólás most!

Kánikula: megint megdőlt a melegrekord

Vasárnap is megdőlt az országos melegrekord. Túrkevén volt a legmelegebb, 38,8 fok, az előző rekordok 1927-ben mérték Szegeden, ez 37,5 fok volt. Marad a hőségriadó. Aki utcán volt, kutaknál próbálta hűteni magát. Így is többen elájultak, akkora volt a hőség. Pontosan egy hete viszont hidegrekordot mértek. Baján például akkor 5 fok volt. Ma 36.
Rengeteg fagylalt fogyott. Szinte mindenhol ahol árultak, sorban álltak az emberek. És ahogy már napok óta, ma is szinte mindenki vitt magával vizet. Azok akik nem, kaptak. Több helyen osztattak ugyanis. A hőségriadó ma is is érvényben volt. És ma is nagyon magas volt az UV szint. Ezért is, és persze a nagy meleg miatt mindenki próbált elbújni a nap elől.
A városok belvárosai szinte teljesen kiürültek. Csak azok maradtak, akiknek muszáj volt. A legkedveltebb helyek egyébként a szökőkutak voltak, és a párakapuk. A panelházak tömbjei között még melegebb volt. Egy anyuka azt mondta: bent a lakásában is nagyjából harminc fok van.
A nyírházi állatkertben slaggal itatták az elefántokat. És persze locsolták is őket. A jegesmedvék óriási jégkockát kaptak. Igaz, az ő barlangjukban klíma is van.
Az országos meteorológiai szolgálatnál azt mondják: csakúgy mint tegnap, ma is megdőlt a budapesti és országos melegrekord is.És bár pár fokkal hűvösebb lesz hétfőtől, azért még így is nagy lesz a meleg.

Vélemény, hozzászólás?