Posted on 1 hozzászólás

Kate Winslet magyar specialitás ellen kampányol

Kate Winslet a PETA állatvédő szervezet kampányához csatlakozva videofilmen szólított fel a hízott liba- és kacsamáj fogyasztásának bojkottjára. Nem az amerikai színésznő az első híresség, aki Magyarország egyik híres terméke ellen emeli fel a szavát.
„Csatlakozzanak hozzánk, és segítsenek a kacsákon és libákon azzal, hogy megfogadják, nem esznek többé hízott kacsa- és libamájat” – kérte az Oscar-díjas színésznő az állatokkal való etikus bánásmódért küzdő szervezet (PETA) számára készített videofelvételen.
Mint a videón a színésznő is elmagyarázta, a szárnyasok nagy árat fizetnek a finomságért: kínozzák és leölik őket. A májuk felhizlalásához naponta többször megtömik a kacsákat és a libákat, a durva beavatkozás és a túlzott hízás következtében pedig sok állat elhull.
Winslet előtt olyan sztárok emelték fel a hangjukat ebben az ügyben, mint Roger Moore vagy John Gielgud, de Károly herceg, a brit trónörökös is letiltotta a királyi menüről ezt az ínyenc fogást. A hízott kacsa- és libamáj előállítását 16 ország tiltja, köztük Nagy-Britannia, Németország és Izrael is.

1 thought on “Kate Winslet magyar specialitás ellen kampányol

  1. […] modellek, hírességek, a teljesség igénye nélkül: Olivia Munn, Eva Mendes, Christian Serratos, Kate Winslet, Dave Navarro, Jenna Jameson, Tricia Helfer, Amanda Beard, Tamara Ecclestone, Audrine Patridge, […]

Vélemény, hozzászólás?