Posted on Hozzászólás most!

Kenyában féltik az elefántokat

Kenyában féltik az elefántokat, mivel a világban egyre nagyobb az igény az elefántcsont iránt. A kelet-afrikai államban az elmúlt húsz évben riasztó mértékben csökkent az elefántok száma. A kormány több intézkedést hozott az állatok védelmében, s már azt is komoly sikerként könyvelik el, hogy az elmúlt esztendőben már csak két százalékos volt a visszaesés.
A Tsavo Nemzeti Parkban 12 572 elefántot tartanak nyilván, ami majdnem ezres növekedés a 2008-as adathoz képest. A nemzeti park 46 400 négyzetkilométeren helyezkedik el, vagyis nagyobb, mint Dánia területe.
Az adatok óvatos bizakodásra adnak ugyan okot, ám a szakértők úgy vélik, a helyzet távolról sem rózsás. Egyre többen vadásznak elefántokra, mert mind nagyobb az igény az elefántcsontra. Elsősorban Ázsiában, ahol többféle gyógyszer alapanyagaként használják – mondta Iain Douglas-Hamilton, a londoni székhelyű “Mentsétek Meg az Elefántokat” nevű szervezet alapítója.
Kenya is aláírta a veszélyeztetett fajokkal való nemzetközi kereskedésről szóló egyezményt, ami szigorú feltételekhez köti az elefántcsonttal való kereskedelmet, ám egyre többen játsszák ki ezeket a rendelkezéseket. Forrás: Népszava

Vélemény, hozzászólás?