Posted on Hozzászólás most!

Keresik az állatkínzó „gazdát”

A képen látható kutya újabb példa arra, hogy Magyarországon hova fajul a kutyák harcoltatása. A hétköznapi ember, ha kutyás is, nem biztos, hogy tisztában van azzal: Magyarországon mennyire elterjedt a kutyaharcoltatás.
Február 1-jén, a XVIII. kerületi helyszínre lakossági bejelentés alapján érkeztek a Fővárosi Közterület-felügyelet Ebrendészeti Telepének munkatársai gépkocsival.
A helyszínen egy súlyosan sérült kutyát találtak, amit az Illatos úti telepre érkezés után az állatorvosok azonnal kezelésbe vettek. Felépülésére kevés esélyt láttak az orvosok. Azóta, csodával határos módon, gyógyul a kutya sebe.
A seblemosást követő vizsgálatokkor azonban felmerült a gyanú, hogy a kutya állatkínzás áldozata lett. Valószínűleg harcoltatták és dróttal vagy késsel is megsebezték. Az Illatos úti Ebrendészeti Telepet üzemeltető Fővárosi Közterület-felügyelet emiatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, a XVIII. kerületi rendőrkapitányságon.
Egy kutya nem tűnhet el nyomtalanul, valakinek ismernie kellett: a postásnak, a szomszédnak, az arra járóknak. Lehet, hogy soha nem engedték ki a kertből, de akkor is láthatta valaki.
Aki felismeri a képen látható kutyát, kérjük, jelezze ugyelet@kozterulet-felugyelet.hu e-mail címen, illetve a 06/80- 220-220, 06/80-330-330 zöld számokon!Keressük a gazdáját!

Vélemény, hozzászólás?