Posted on Hozzászólás most!

Ki nyeri a vébédöntőt? Most egy csimpánz és egy disznó jósol

A hollandok világbajnoki győzelmét jósolta meg pénteken a tallinni állatkert csimpánza és Afrikából származó egyik disznója. Ezzel pedig ellentétes előrejelzést adtak, mint Paul, az oberhauseni akvárium immár világhírű orákuluma, ő ugyanis pénteken spanyol győzelmet “látott” a vasárnap döntőben.
Paul pénteken, élő tévéközvetítésekben mutatta be megint, hogy mit “gondol” a szombati bronzmeccsről és a vasárnapi döntőről. Szokás szerint egy német és egy uruguayi zászlóval díszített műanyag tartályt engedek le hozzá kagylóval. Paul a németet választotta ki, tehát ők lesznek a harmadikok. Aztán újabb kagylós tartályok következtek a spanyol és a holland zászlóval, és a jóspolip a spanyol választotta.
Az észt bulvárlap, az Ohtuleht szerint Pino, a csimpánz viszont a holland győzelmet jósolta meg, de elfogult, hiszen Amszterdamban született. A lap megkereste a tallinni állatkertet, ahová 1994-ben került Pino. A csimpánz elé tettek két zsákocskát, bennünk finom falatokkal, és rajtuk a döntős országok lobogóival. És Pino azonnal a hollandot választotta, vagyis az észt lap szerint az ő győzelmüket jósolta.
Az állatkert gondozói ellenpróbát is végeztek. Méghozzá egy Afrikában honos disznóval, és 15 perc tétovázás után ő is a holland zászlós eleségcsomagot választotta a spanyol ellenében. De vigyázni kell Paul riválisaival. Asgeir, a norvég polip kedden ugyanis bergeni akváriumában a németek szerda esti győzelmét jelezte a spanyolok ellen, de a németek kikaptak.

Vélemény, hozzászólás?