Posted on Hozzászólás most!

Kidobott kisbaba és kutyus a Noé plakátján

Karton dobozban tettek ki egy síró csecsemőt a menhely kapujába, a baba mellett egy fekete kutyakölyök árválkodik. A szívbemarkoló látvány szerencsére csak egy fotó erejéig állt össze, és a képen szereplő kisbabát, sőt a Pokolgép nevű kutyust is szerető család veszi körül.
– A nyomasztó fotó az ARC plakátpályázatára készült. Ezzel akartuk felhívni az emberek figyelmét arra, mennyire kegyetlen világban élünk – magyarázta a plakátbébi édesapja, Matuschek Zoltán (42). Magyarországon évente 50 csecsemőt dob el magától az anyja, és több mint félmillió eb kerül menhelyre. Közülük 150 ezret elaltatnak, mert öregek, betegek, esélyük sincs gazdára találni. Zoltán és párja, Tasnádi Kata (37) mindketten a menhelyen dolgoznak. Lilla, a kislányuk még csak három hónapos, és állandóan ott van velük a telepen, hiszen szülei is ott töltik idejük legnagyobb részét. A menhelyen rengeteg szörnyűséget látnak.
– Szinte mindennap találunk a bejáratnál egy dobozt, amelyben kidobott állatkölykök árválkodnak. Ebből az elkeserítő tapasztalatból született a plakát ötlete. Amikor szóba jött, hogy kell egy baba, kézenfekvőnek tűnt, hogy saját csöppségünk szerepeljen a képen – idézte fel az apuka
A baba társa, a törpepincser-keverék Pokolgép öt hónapos. Néhány hetesen dobták ki egy fehér Mercedesből. Az akkor állapotos Kata úgy döntött, a kutyust nem adják másnak, velük marad. A nemsokára megszülető kislány és az eb azóta nagy barátok.
– Lilla még csak három hónapos. Nagyon ragaszkodik hozzám, így nem volt nehéz megríkatni a kép kedvéért – mesélte a fotózásról Kata. – Egyszerűen letettük a dobozba, és nem kellett sokáig várnunk, kétségbeesetten zokogni kezdett. Még Pokolgép látványa sem nyugtatta meg. A fotón Meister Natália nagyon gyorsan és végtelen türelemmel dolgozott. A tortúra után a kislányunk azonnal megnyugodott, amint a karjaimba vettem. Néhány perc múlva már ismét vidáman mosolygott kedvenc kutyájára. A plakát szerintem megért néhány könnycseppet azokért, akiket magukra hagytak. Forrás: Blikk

Vélemény, hozzászólás?