Posted on 4 hozzászólás

Kiközösített kutyások – Dr Szlávik hülyeségei

Tettünk egy kört Budapesten, kíváncsiak voltunk, hogy kutyánkkal hol vagyunk szívesen látott vendégek, és hol nem. A legtöbb helyről szinte azonnal távoznunk kellett. Étteremben, üzletben, de még parkokban sem láttak minket szívesen.
Él a fejekben egy olyan szabály, hogy kutyával tilos zárt helyre, emberek közé menni. Igazából kevesen tudják az okát, és már meg sem kérdezik. Így van, és kész.
Az utóbbi években több budapesti kerület létesített kutyafuttatókat. Itt szabadon szaladgálhatnak az ebek, nem zavarnak senkit. Az igyekezet példás és követendő, csak az alapfogalom sántít. Hogy a kutya mindenki mást zavar, kivéve a gazdáját. Tehát el kell különíteni őket. Tettünk egy kört Budapesten, hogy feltérképezzük, kutyánkkal hol vagyunk szívesen látott vendégek, és hol nem. Nem kérdeztünk előre, nem kértünk elnézést, csak mentünk.

4 thoughts on “Kiközösített kutyások – Dr Szlávik hülyeségei

 1. Facebook: “Dr. Szlávik László… Ki ez a buzerans?:S Es miert nem megy el a jooo…:S”

  “igen es mind fertozottek vagyunk ezxerint! ami azt jelenti, h mi hordozzuk a virust, szoval senki ne menjen emberek koze!!! De meg az a stilus ahogy eloadata magat… pff.. undorito az ilyen emberektol hanyni tudnek!!!!!!!!!!!!!!!!!:S”

  “ajjjjajjjjaaajjjj emberek az a csúnya hogy ezek mellett most pont nem volt szó az utazásról…na az még cifra téma… a minap Debrecenbe szerettem volna eljutni Bp-ről…IC-re fel sem engedtek…nagyon “udvariasan” közölték, hogy IC-n nem lehet kutyával utazni…no problem felszálltam a gyorsra…ahol is 1000Ft “élőállat szállítási díjat” fizettettek meg velem :S Nemzetközi IC vonatokon ROMÁNIÁBÓL szoktam vele utazni…ahol SOHA semmilyen probléma nem volt még, nemhogy fizetni kelljen, de a kalauz még mosolyog is rá… részemről ennyit Magyarországról…Banglade​s szintjén van a kutyázás terén hivatalos közegben… :S”

  “Ez a propaganda film majdnem kutyaellenesre sikerült. Pedig érződik a jóindulat és állatszeretet rajta. Kár, hogy a doktor urak véleménye nem is közelíti egymásét ebben a témában. Pedig – feltételezem – mindketten állatorvosok. Itt – Ausztriában – szinte bárhová be lehet vinni pórázon kutyákat, csak szájkosár legyen kéznél. Éttermekbe, áruházakba, orvosi rendelőbe is jön velem, villamoson, autóbuszon és vonaton is utazhat. Az IC-re valóban nem engedik fel Magyarországon az állatokat. Még egy dobozban elhelyezett cicát sem. Láttam egy kislányt, hogy el volt keseredve, mert az pici ajándékba kapott cicáját nem engedték fel a vonatra, pedig kis párnácskája is, és takarója is volt a cicának. Külföldön az étterembe ha meglátják a kutyát az emberrel, eleve kutyaitató tállal jönnek az asztalhoz, és megkínálják vízzel az állatot. Igaz, hogy az én ebem közel 60 kg súlyú, de illedelmesen viselkedik, befekszik az asztal alá és csöndben van. A gyerekeket meg imádja. Parkokban is sétálhatunk kutyával, és kutyafuttatók is vannak Grazban. Az utcán a szembe jövő emberek barátságos arccal, mosollyal néznek a kutyákra. Igaz, a kutyák ápoltak, orvosilag ellenőrzött állapotban vannak, és többségük “iskolázott”, illedelmes. A városi sétához még egy nejlon zacskót sem kell vinnünk, ha séta közben jön rá a kutyusra, kutyapiszok gyűjtő tasakokat kínálnak az automaták.”

  “Ez a f@szfej doki honnan veszi hogy a kutyák a vízbe ürítenek???Engem a velencei tóban ember szar üldözött,a kutyáim mindig a szárazon végzik a dolgukat…Ez a Magyarországra jellemző őskori gondolkodásmód szinte mindent érint:((((“

 2. Eleinte én is hüledeztem a doktor úr megjegyzésein és nem értettem, mit keres a riportban (már majdnem elhittem, hogy kutyásként, sőt állatok közt, vidéken felnőtt gyerekként szinte csoda, hogy élve megúsztam :) ), de aztán később olvastam a cikk címét és így már érthetővé vált, mit keres benne. Szerintem sokan vannak vele úgy, hogy elkerüli a cím a figyelmüket és ugyanúgy értetlenkednek, mint én, hát nekik üzenem, hogy könnyebb dolguk legyen: “Kiközösített kutyások – Dr Szlávik hülyeségei” :)) Így azért mindjárt más :)

 3. Sziasztok!Van a qiumbynek 1 jó kifejezése erre az egész szitura!!!!!KEVÉS AZ EMBER SOK AZ EMBER SZERŰ LÉNY!!

 4. Én az állatokat jobban becsülöm,mint az embert.Egy állat soha nem hagyja el a gazdit.De az ember?!!!!!!PFUJ.

Vélemény, hozzászólás?