Posted on Hozzászólás most!

Kisfiú balesete az oroszlánnal

Kellemes családi hétvégének indult, mégis élete egyik legsokkolóbb napjává változott a brassói állatkerti látogatás egy kisfiú számára. Az egyébként Bukarestben élő 6 éves kisfiú édesanyjával utazott Brassóba, hogy megismerje annak szülővárosát. Az ismerkedés során többek közt a városi állatkertbe is ellátogattak. Az ottlévők nyugalmát nem sokára a gyerek kétségbeesett sikolyai zaklatták fel. Elég volt néhány másodpercnyi figyelmetlenség az anya részéről ahhoz, hogy a tragédia megtörténjen.
A kisfiú nem hallgatott anyja intelmeire, és túl közel ment az oroszlánok ketrecéhez. Sőt, minthogy mindenképp meg szerette volna etetni kedvenc nagymacskáit, felmászott a biztonsági korlátra, hogy mogyorót dobjon nekik.
“Kétségbeesett sikolyokat hallottunk, és mire odaértünk, a kisfiú tele volt vérrel, arcának felét szétszaggatta az oroszlán” – nyilatkozta Emilian Zaharia, a Brassói Állatkert egyik gondozója.
Az állatkert gondozói szerint a gyermeket megtámadó, Marc névre hallgató oroszlán eddig sosem volt agresszív. A kis Tudor Precup a fején, a lábán és a hátán szenvedett komoly sérüléseket, de az egyik fülét is szétmarcangolta az oroszlán. A gyereket azonnal kórházba szállították, ahol 4 órás műtéten esett át és már túl van az életveszélyen – tájékoztat a manna.ro.
Az oroszlán gyakorlatilag félig megskalpolta a gyereket, amit egyelőre sikerült helyreállítani, de az orvosok szerint esztétikai beavatkozásokra is szükség lesz ahhoz, hogy a kisfiú hasonlítson önmagára. Az állatkert képviselői szerint semmilyen felelősség nem terheli őket, csakis az anya és a kisfiú vádolható gondatlansággal. Szerintük ők mindent megtettek azzal, hogy az összes ketrecre kiírták, nem szabad a védőkorlátokon belül merészkedni, illetve tilos az állatokat etetni.

Vélemény, hozzászólás?