Posted on 7 hozzászólás

Kivégzett két tacskót a gyilkos vadász

Hidegvérrel lőtte ki Zorrót (2) és Vilit (2) egy győri vadász. Szörfy András (62) azonnal tüzelt, ahogy meglátta a két tacskót. A kutyusoknak mindössze annyi volt a bűne, hogy egy őz nyomába eredtek.
– A két kis csibész szeretett csavarogni, időnként el-elkóboroltak napközben, de estére mindig visszajöttek – mesélte Schauer László (23), a tacsik gazdája. – Így csak akkor kezdtem el aggódni, amikor még reggel is üres volt a kutyaház. Hiába tettük tűvé értük a környéket az öcsémmel, sehol nem találtuk őket. Aztán pár nap múlva a szomszéd srác kopogtatott nálunk, hogy valamit mindenképpen látnunk kell – csuklott el László hangja.
– A közeli árokhoz siettünk, ahol már a bűztől is alig lehetett megmaradni. Az árokban odahányva hevert a két kiskutyám már bomlásnak indult teteme. A vidám természetű tacsik László szerint a világ legbarátságosabb jószágai voltak, soha egyetlen állatot sem bántottak, együtt aludtak a ház kismacskáival. A gazda biztos abban, hogy azon a végzetes estén is csak játékból követték az őzet. A vadász azonban kíméletlenül és figyelmeztetés nélkül lőtt, mihelyt meglátta a kutyusok sziluettjét. – Ültem a magaslesen, amikor este fél 10 környékén megláttam egy felriasztott őzet, pár másodperc múlva pedig két kutya is feltűnt a láthatáron: először a feketét láttam, de ott csaholt a nyomában egy barna is.
Nem tudtam, kihez tartoznak, nem is érdekelt, csak lőttem. Ezek a kutyák a vadat hajtották és akár szét is téphették volna azt – indokolta a hidegvérű gyilkosságot Szörfy András (62), a vadász, aki utólag maga is úgy gondolja, talán nem az árokba hajítva kellett volna sorsukra hagyni a meglőtt ebeket. A Blikk által megkérdezett gyakorlott vadász szerint nevetséges ötlet, hogy egy rövid lábú tacskó utolérjen egy villámgyors őzet. Ráadásul a tacskókat általában a sokkal lomhább vaddisznók hajtására használják. – Egy őz akár 50 km/órás sebességgel is képes futni, míg egy tacskó hozzávetőlegesen 20 km/ órával kocog – mondta a neve elhallgatását kérő vadásztárs. Nem csak a kutyusok gazdái állnak értetlenül a szörnyű eset előtt, a helyi vadőr sem érti a győri vadász tettét.
Cselekedhetett volna másképpen András, leadhatott volna riasztólövéseket, vagy elkezdhetett volna kiabálni, hogy elriassza az állatokat – mondta a Blikknek Nagy Mihály, a gyömörei vadőr. – Hiszen a hatályos jogszabályok szerint sem muszáj azonnal ölni: a vadász el is foghatja a vadat űző kutyát a vadállomány védelme érdekében. László testvérével sírt készített a bomló kutyatesteknek, hogy örökre emlékezhessenek kedves kis négylábú családtagjaikra. Forrás: Blikk.hu

7 thoughts on “Kivégzett két tacskót a gyilkos vadász

 1. Gyönyörű húzás volt nem értem hogy, hogy lehet vadász engedélye egy ilyen kreténnek.
  milyen meg fontolásból lőtte le két kis kutyust.
  figyelmeztető lövést nem lett volna elég????
  hogy gondolhatta azt,hogy két kis tacsi utol tudta volna érni az Őzet???
  szívesen fejen basznám
  egy kutya tulajdonos Somogyi Gábor.

 2. Meg kell szuntetni veglegesen a vadasz engedelyet ennek a szemelynek, es a kesobbiekben oda kell figyelni, nem mukodik-e tovabb orvvadaszkent.Ki tudja hany lelott mas haziallat szarad mar a lelken?

 3. Tisztelt Kretének!

  Sajnos esetetekben szebb megszólítást képtelen vagyok találni:

  1. Mi volt a két tacskó? Házikedvenc, és mégegyszer hangsúlyozom: HÁZIkedvenc……. Kérdezem én, hogy mi a viharverést keresnek akkor a határban??? A vadász mindenképpen helyesen járt el, mert kóbor állatnak a határban NINCS HELYE !!!!!! A kutyatulajdonosok vessenek magukra, ha kiskedvencük megszökik és egyszercsak durran a puska….. Ha valaki háziállatot tart akkor gondoskodjon annak megfelelő elhelyezéséről és akkor nincs vita és nincs sírás….. Ha a két tacskó a ház udvarán szaladgált volna, a vadásznak eszébe sem jut lőni. Ő is csak ember és ő (ellentétben a kutyák tulajdonosaival ) a kötelességét teljesítette! Azt, hogy mért nem ásta el azonnal a két dögöt, interjúban megindokolta: mivelhogy nem volt nála semilyen szerszám, nehéz lett volna… később szándékozott visszatérni és elföldelni a tetemeket. A vadásznaplójába be is jegyezte őket úgyhogy semmi esetre sem akarta elsumákolni a dolgot. Csak ezt a blikk és az ilyen szartérő bulvárhányások elfelejtik közölni……..Szóval nem a vadász ellen kell itt tüntetni. Magam is kutyatulajdonos vagyok, három kiskedvencem is van, de a kerítés minden pontja ellenőrizve van. Magam, vadászemberként, tudnék nem egy esetet idézni amikor az ,,ártatlan kis tacskó” úgy rázta a kis süldő nyulat a határban, mint a rongyot, vagy kergette kifejlett nyulat……. Persze csak addig kergette, amíg a puska le nem került a vállamról……….a további részleteket nem mondom, mert még én is felkerülök a feketelistára. SZóval a kutyának, macskának semmi helye a határban… a tisztelt vadászkollégának, aki nyilatkozott az ügyben, pedig üzenem, hogy próbálja csak meg befogni a kóbor állatokat, ha arra van ingerenciája, én inkább lövök. És még valami: Lehet, hogy a kutya nem éri utol az őzet, de megriasztja, megugrasztja és mi van ha mindez egy forgalmas főút mellett történik ????? a kiskutya majd ártatlan szemmel magyarázkodhat a a halálos kimenetelű autóbalesetben elhunyt utasok családjainak, hogy ő nem akarta kihajszolni az autó elé az őzet ……………..Vagy egy másik példa: összeverekedik egy veszett rókával (a tacskó kotorékeb…), az megmarja, a kutya meg este szépen hazaballagva összeverekszik a falubeli kutyákkal és már kész is az egész falut átölelő veszettségjárvány…. Mielőtt valakit legyilkosoztok, talán gondoljátok végig, hogy tényleg ő a bűnös ? Mert nem biztos……. egyáltalán nem ……

 4. “Tisztelt” Szila86!

  Sajnos esetedben szebb válasz nem jut eszembe: Seggfej. Te biztos sportnak tartod a szerencsétlen állatok kilődözését, de tudod akkor még egyet is értenék veled ha az őzeknél, szarvasoknál is lenne valami amivel lődözhet rátok. Hajtsd fel a vadat ahogy tudod, kapd el puszta kézzel, birkózz meg vele, na az sport. És a fejedet verném pépesre és az a sajád puskád tusával és persze az összes “sporttársadét” is ha meglátnám, hogy kutyákra lősz. Amikor a kutya kerget egy vadat az ösztönből teszi és az legalább egyenlő küzdelem, a természet törvényei szerint. Remélem egyszer jól segbedurrant véletlenül valamelyik bepiált vadásztársad.

 5. A retardált,primitív ember gondolatvilága:

  „Tisztelt Kretének!”

  „Vagy egy másik példa: összeverekedik egy veszett rókával (a tacskó kotorékeb…), az megmarja, a kutya meg este szépen hazaballagva összeverekszik a falubeli kutyákkal és már kész is az egész falut átölelő veszettségjárvány…. Mielőtt valakit legyilkosoztok, talán gondoljátok végig, hogy tényleg ő a bűnös ? Mert nem biztos……. egyáltalán nem …… „

  Nálatok Sötétfalván nem kötelező az eboltás? Hülye kis köcsög….
  Remélem mikor legközelebb vadászni mentek részegen a retardált cimboráiddal kapsz egy golyót a fejedbe….

 6. Szila86 – te minden kóbor ebet meggyilkoltatnál?
  Igaz, nem vigyáztak rá, de ezért halállal lakoljon minden elkódorgott kutya? Az a két tacsi a világon senkire nem jelentett veszélyt.
  Az erdőben a legfőbb veszély a vadász, nomeg az orvvadász, akit rendszerint valahogy sosem ér tetten vadász.
  A vadász lőtt, nem győződött meg semmiről, nem volt fontos számára az élet, mert a kezében ott volt a puska és volt mozgó célpont és következmény nélkül hódolhatott hobbijának: ölhetett.
  Ölt már vadász pulit a nyáj mellől, lőtt be kertbe, ölt gazdi mellett pórázon levő kamasz kutyát, sőt még vizslát is, vadásztársának kutyáját. Mert nem mérlegel semmit, ha kilőni valót lát, akkor számára nincs élőlény, csak mozgó célpont.
  A vadász nem a vadászterületet, nem a vadat védi, hanem azt, ami pénzt hoz. Öl, iszik és közben veri a mellét, hogy védi a természetet. Holott ez a fajta természetvédelem nem szól másról, mint embervédelemről. A vadat csak ő ölheti meg, ezért ha kell ,akár tenyészti is. Mint pl. a fácánt. Tehát a vadász nem más, mint vágóhídi munkás.
  A kutya meg az ember barátja – az emberé és nem a gyilkosé!!!!!!!!!444

 7. szila 86!
  Te meg a hozzád hasónlóak súlyos betegek, ez nem kérdés. Azért szerettek gyilkolni, mert az életetek a sivár, szomorú csödtömeg. Titeket sterilizálni kéne, (ha egyáltalán szükség van rá) és egy pár éven belül szépülne a világ. Egyébként meg drukkolok annak hulla részeg vadásztársadnak, aki ellövi a térded a gyilkolászás közben.

Vélemény, hozzászólás?